Återhämtad

Först av allt - tack för härliga kommentarer på det förra inlägget! Ett antal dagar har gått sedan Den Stora Prövningen. Dagen då mitt psyke sattes på prov! Jag lovade ju mig själv att ALDRIG utsätta mig för något sådant igen, men... Som den tävlingsmänniska jag är, började jag redan i måndags tänka lite annorlunda. Stör mig otroligt på att vi hade så lång depåtid, och cykeltiden skulle kunna kortas ner rejält med ordentligt med träning. Nästa år kanske...? 

Kroppen är i alla fall återställd. Har tränat på gymmet nu tre dagar i rad för att spara på låret som fortfarande inte är okej. Vi har 3 (!) matcher nästa vecka, så då behöver jag definitivt ha tillbaka mitt lår i bästa skick.

Gymmet ja. Tropisk värme idag, helt otroligt att det inte finns fungerade luftkonditionering på ett ställe där svetten verkligen flödar. Idag blev det crosstrainer i 40 minuter följt av styrka för mage och rygg. Löparskorna var mer lockande än någonsin förut idag, men icke...

/A.

300 väldigt långa kilometer

Vätternrundan blev precis som jag skrev på facebook, en lång, regnig och smärtsam historia. Aldrig förr har jag känt mig så tom i skallen, så totalt tömd på positiva tankar. Med 15 träningsmil kan man kanske inte räkna med annat, men vi tar det väl från början. Kan nog redan nu varna för ett långt inlägg.

Vid 17.30 åkte vi hemifrån efter mycket trixande med cykelställ som inte riktigt var anpassade för två cyklar. Till slut ansåg vi ekipaget vara tillräckligt säkert, och begav oss därför mot Motala.Väl framme, vid 20.30, gick vi och hämtade ut startbevis och tog oss sedan tillbaka till bilen för att till slut spendera några timmar i startområdet. Vi gick omkring och kollade, pumpade däcken och försökte fördriva tiden på bästa sätt. Klockan 23.18 var det dags för oss att ge oss av. Ut i natten med 30 mil framför oss!


Ida var laddad inför start.

De första fyra milen fram till Hästholmen gick väldigt bra och utan ansträgning. Kändes häftigt att köra i mörkret med en lång, lång slinga med röda lysen framför. Klungor passerade i en rasande fart. Allt som hördes förutom lite prat här och var, var ett enda svischande från hundratals cyklister. Vi trampade på och kom till depå Hästholmen där vi smällde i oss ett par bullar och lite blåbärssoppa. Fortsatte sedan mot Gränna. 

Att köra in i Gränna i gryningen var också en speciell upplevelse. Lång sträcka på kullersten där man fick väja för ett antal berusade människor som var på väg hem i natten. Verkligen kontraster! In i depån och vidare mot Jönköping.

Fram till Jönköping gick det alltså bra. Vädret var bra, benen var lätta och huvudet fullt med positiva tankar. Åt potatismos och köttbullar 04.30 och tog lite kort medan vi åt. Såhär i efterhand förstår jag inte hur jag överhuvud taget lyckades ta mig i mål. Redan efter 107 kilometer såg jag gaaanska sliten ut.Sedan kom regnet. 
Motvind och regn är ingen härlig kombination. Sträckan mellan Jönköping och Fagerhult var fruktansvärd. Redan innan Jönköping började min högra axel att protestera. I depån i Fagerhult skrek jag ut min smärta. Regnet öste ner, kön till att bryta var otroligt lång och energin hos de flesta verkade inte vara på topp. Vi tog skydd i ett tält där jag passade på att få massage. Det hjälpte dessvärre inte alls, men lite skydd från regnet fick vi i alla fall.Det var här som Ida började prata om att bryta. Slog snabbt bort de tankarna och fortsatte mot lasagnen i Hjo. Fortsatt regn. Minns inte så mycket av den här sträckan, mer än att min axel gjorde ont och att det var blött överallt. Kan även ha varit här som jag till mitt stora förtret tappade min snickers precis när jag skulle stoppa in den i munnen. ;)

Hjo. Mat och vila. Trötthet. Negativa tankar och otroligt mycket folk i kö till att bryta. Efter en timme fortsatte vi vidare mot det som för min del skulle bli den värsta sträckan och depån - Karlsborg. 207 km var då avklarade och jag var helt tom. Det var egentligen inte särskilt jobbigt att cykla, det hade slutat regna och mer än två tredjedelar var gjorda. Ändå fick jag någon form av psykbryt här. Ville bara inte fortsätta. Sömnbristen efter att ha cyklat hela natten och halva dagen satte sina spår. Kunde omöjligt hitta någon motivation till att vilja fortsätta. Pratade med en släkting i telefon som brutit i Hjo. Fick rådet att bara ta det lugnt och ta mig i mål. Att jag skulle tänka på den svenska klassikern. Var gråtfärdig och pressade i mig ytterligare en bulle och fortsatte.  

De sista 10 milen minns jag inget särskilt från. Allt jag kände var ren och skär ångest och att jag grät under tiden jag cyklade. Jag ville bara komma i mål och få slut på eländet. Skulle gissa att jag åt sammanlagt 15 bullar under färden från och till Motala, vilket resulterade i en inte helt nöjd mage, men utan de bullarna hade jag fortfarande suttit i Karlsborg och gråtit. Ida berättade innan vi började om att hon hört att det finns de som brutit med 5 kilometer kvar. Jag skrattade och sa: Det måste vara en skröna! Ingen är väl så dum att bryta när man kört 295 kilometer och har 5 kvar?! 

Jag hade inte tvekat en sekund om någon hade kört upp bredvid mig den sista milen och sagt: Hörru Alexandra, om du vill bryta så kör jag dig till Motala!

I mål efter 16 timmar och 56 minuter, varav 13 timmar och 23 minuter cykeltid kände jag en enorm lättnad. Det tog tid, onödigt långa stopp gjorde att tiden blev i längsta laget, men vi tog oss i mål. Den andra delen i En svensk klassiker är avklarad och jag säger bara en sak... ALDRIG MER!


Otroligt lättad efter målgång.

/A.

Paniken

Paniken har anlänt. Äldsta broder står just nu och fixar med cykeln. Monterar dit cykeldator och lysen. Insåg dessutom att jag måste iväg och köpa reflexer. Attans! I övrigt börjar nervositeten komma. Och folk i min närhet börjar säga att de inte tror att jag kommer fixa det. Tack för det, ni vet precis hur man motiverar en tävlingsmänniska. Nu nedrans ska jag bevisa motsatsen!

Som sagt. 23:18. Om ni vaknar mitt i natten, håll en tumme. Om ni vaknar 06:00 utan att kunna somna, skänk mig en tanke.

Väderprognosen har ändrats lite, istället för regn klockan 08:00 visar de nu regn från klockan 04:00. Det är ju fantastiskt det här!

Dags att packa ihop det sista.

/A.

Det drar ihop sig...

Okej. En mil på cykeln innan idag fick avgöra saken. Det blir en vätternrunda imorgon! Låret var näst intill smärtfritt under mina 27 minuter på sadel. Rumpan däremot...
 
Alltså ska jag, som planerat, cykla 30 mil med start 23:18. 300 kilometer. Det känns just nu som en oändlig sträcka för mina ben och min bakdel. Antar att även axlarna kommer protestera framåt morgonkvisten. 
 
Men, det är nu det är dags att ta fram en målbild, att förbereda huvudet på att tränga bort negativa tankar och fortsätta trampa när både kropp och knopp skriker "NEJ!!" Jag ska greja det här, det ska gå! Jag tänker inte åka från Motala förrän jag har avverkat de där 30 milen. 
 
Idag har i alla fall det sista inhandlats. Handskar, regnjacka, skoöverdrag, cykeldator och lite ätbart. (det mesta är dock redan slut - tur att det finns mer godis att köpa...)
 
Regn och blåst är ingenting jag ser fram emot, hoppas fortfarande på att prognosen ändras, alternativt inte stämmer. Skulle tro att jag och Ida kommer spendera 16-18 timmar på sadeln. Skulle kunna bli 20 också. Hade varit trevligt med uppehållsväder då... Hur lång tid det tar bryr jag mig faktiskt inte om alls. Med 15 mil i benen kan man inte ha så stora förhoppningar. Mitt enda mål är att ta mig i mål. 
 
Imorgon gäller det!
/A.

Ett steg

Muskelbristning, så lyder min dom.

"Lycka till att köra Vätternrundan" var hans första reaktion. Jo man tackar, tack för optimismen och de peppande orden.

Jag har väldigt ont i låret just nu. När jag går känns det varje steg och löpning är definitivt inte att tänka på. Positivt i sammanhanget är att det inte känns särskilt mycket att cykla. Nu har jag visserligen bara testat att cykla drygt en mil (bara 29 kvar...) men att det kändes hyfsat är ju ändå ett steg på väg. Ett steg på väg mot start och mål i Motala.

/A.


Skadeläget

Jaha, så var det dags för en uppdatering, dock inte en sprudlande glad sådan.

Mitt lår sätter verkligen käppar i hjulet för mig nu, bokstavligt talat. Vätternrundan på fredag och jag har i nuläget så ont att jag inte skulle kunna ta mig igenom 30 mil. Att springa är inte att tänka på, och därmed inte heller fotboll. Känns otroligt surt och bittert.

Jag var på laser- och ultraljudsbehandling igår och ska dit igen imorgon. Är väldigt öm i låret idag, men efter lite googlande förstår jag att det är positivt. Det ska tydligen göra ont efteråt. Han, och fler med honom, tror att skadan beror på att jag spelade match dagen efter Göteborgsvarvet och därmed inte återhämtade muskeln ordentligt.

Nu håller jag alla tummar jag har för ett snabbt tillfrisknande - jag har inte tid med det här!!

Och ja, jag vet. Otroligt dumt av mig att spela match i onsdags. Det är lätt att vara efterklok...

Ska dessutom döma en match ikväll, utan att ens kunna jogga fram. Tur att domaren i fråga har så bra syn att det är närmast onödigt att förflytta sig över planen, hehe...

/A.


Vätternrundan

Ångest. VARFÖR har jag inte tagit tag i den så tråkiga cyklingen? VARFÖR ALEXANDRA?!?

Ibland blir jag så trött på mig själv. 30 mil cykel på fredag nästa vecka - håll i hatten!

/A.


Grötigt

Tänk att ett litet (nåväl...) lår kan ställa till det så för både kropp och själ.

Planerad löpning blev promenad. Imorgon är det ändå match som gäller. Hej och hå...

Sveriges nationaldag firas bäst i en buss på väg hem efter en vinst. SNÄLLA, låt det bli så.

Insåg tidigare idag hur skadad jag har blivit av alla träningsbloggar och tidningar. På ICA i frukosthyllan. Vad slank ner i min korg om inte havre och quinoagröt? Det ska tydligen vara fantastiskt nyttigt. Jag som inte ens gillar gröt.

Snart 3 veckor utan godis. Bara 6 år, 5 månader och 1 vecka från mitt rekord. Inte en godisbit mellan 12 och 18,5 års ålder. Tänker fira mina 3 veckor med en tallrik gröt imorgon, oj så gott det ska bli...

Slutfunderat för ikväll. Hoppas på att kunna somna innan framtidsångesten knackar på. Den brukar göra det såhär dags.

Sova och vakna laddad för match med ett smärtfritt lår? Yes. It's a deal.

/A.


Och på den sjunde dagen...

Dagarna springer förbi, så var det alltså söndag IGEN! Det var ju alldeles nyss jag satt med måndagsångest tycker jag. Men idag slipper jag den, för imorgon är det min lediga måndag! :)

Helgen har innehållit lite av varje. (för att uttrycka mig på småländska) Jobbade i fredags kväll och igår. Åkte till gymmet båda dagarna efter jobbet! Igår var jag där med Sandra, körde ett riktigt bra styrkepass där armarna verkligen fick bekänna färg. 2 set på varje övning och 12 repetitioner på tyngsta möjliga vikt. Istället för att vila mellan övningarna sprang/hoppade vi upp och ner på stepbrädan och sedan bytte vi ut det mot att hoppa hopprep i högt tempo. Det resulterade givetvis i hög puls och väldigt darriga armar som skulle försöka manövrera hantlarna - DÅ fick vi kämpa.

Åkte sedan hem, duschade och åkte till
Magda på spelkväll. En bra lördag helt enkelt!

Idag? Vilodag. På den sjunde dagen ska man väl vila, eller hur är det? ;)

/A.


24 timmar

Efter 24 timmar måste man släppa en förlust, sådana är reglerna. Det har nu gått 48, och jag lägger härmed den värsta matchen i mitt liv bakom mig.

Idag då? Jobbat och gymmat. Hade tänkt ha vilodag idag men fick för mig att åka till gymmet efter jobbet. Blev 20 minuter på trappmaskinen och så styrka på det. Brände bra i armarna efteråt. Väl hemma väntade dusch och kantarellmackor, tvn och slutligen sängen. Det är där jag alldeles strax befinner mig, känner mig väldigt trött ikväll.

Är i alla fall glad över att låret fixade både en match i onsdags och 7 kilometer löpning igår. Idag känner jag av det mer än igår, men ändå ingen smärta som hindrar mig från träning. Skönt!

/A.


RSS 2.0