Gott Nytt År från NYC

Ja, Gott Nytt År! Hemma i Sverige är klockan strax tre på eftermiddagen medan vi fortfarande inte riktigt startat upp vår dag här i New York. Lustigt att fira nyår sex timmar senare än hemma. Vi får helt enkelt fira två gånger under dagen!

Får se om det blir Times Square eller kanske Manhattan Bridge. Är inte så sugna på att stå och köa hela dagen tillsammans med en miljon (!) människor för att se en boll släppas.

År 2012 är året då jag ska:
- genomföra En svensk klassiker
- hålla mig skadefri
- börja plugga
- se allting från den ljusa sidan

Rent nyårslöfte vet jag inte om jag har något... Skulle vara Runner's Worlds löfte om att träna varje dag under januari månad i sådana fall. Men vi får se, har ju många timmar kvar till tolvslaget.

Gott Nytt År, allihopa!
/A.


Long time, no see

Efter dåliga uppdateringar här kan man kanske tro att jag bytt hobby från träning till handarbete. Så är inte fallet.

Har sprungit på ganska bra bortsett från nu den senaste veckan, då vadproblemen valt att återkomma.

Väntar fortfarande på snö. Skidorna står hemma och längtar lika mycket som jag. Väntar även på flyget som ska ta mig och Malin till New York. Heeeelt galet! Resan som bokades vid midsommar ska nu genomföras. Befinner oss just nu på Landvetter, sinnessjukt trötta efter en respektive två timmars sömn. Hoppas på en smidig flygresa med enkel mellanlandning i Bryssel och många timmars sömn i luften.

Gott nytt år, såhär lite i förskott. Eller god fortsättning, som man så fint säger.

/A.


Slirigt

Sitter på golvet och tar igen mig efter att ha genomfört vinterns första löppass i snö. Hade helt och hållet glömt bort hur otroligt mycket jobbigare det är att springa på sliriga grusvägar med snö och slask.

Ska iväg och jobba om en timme, så det fick bli en kort runda idag, men OJ så jobbig!

Tid: 27:14
Distans: 5,10 km
Medeltempo: 05:20/km
Medelpuls: 170 bpm

Ja. Siffrorna talar för sig själva. En medelpuls på 170 i det tempot, skvallrar om att snön gjorde det hela bra mycket jobbigare än vid barmark.

Men jag klagar inte! Ge mig mer snö bara, nu på en gång!

Imorgon ska jag utmana benen med ett längre pass, då nedrans ska de få bekänna färg!

/A.


Mycket och lite

Ibland händer det väldigt lite i livet, trots att det egentligen händer en hel massa. Den till synes lite småtrista vardagen har mer att bjuda på än vad man kan tro ibland. En aning kryptiskt kanske, men så känns det just nu.

Jag jobbar, tränar, spelar klarinett, är med härliga vänner, pratar bort en hel massa tid i telefon och så tränar jag lite igen. Träningen är räddningen i mörkret som just nu börjar kännas lite trist. I mörkret som just nu borde ha varit lite ljusare.

Med lite snö hade det kanske inte känts som skymning när jag slutar jobba klockan 14.00. Det hade kanske inte känts midnatt när klockan i själva verket, i just denna stund, är 18.30. Om en timme befinner jag mig i en idrottshall iklädd fotbollskläder. Eller fotbollskläder är kanske att ta i, men ett par shorts, en sliten gammal t-shirt och ett par benskydd har jag antagligen fått på mig.

En comeback inomhus med en fot som känns lite sliten efter gårdagens 15 kilometer. En comeback med en fot jag är så rädd om att jag nästan börjar gråta vid blotta tanken på ett "återfall".

Idag är det den första december, hörrni! Första december. Smaka på orden. Det betyder julkalender, pepparkakor i massor och diverse glöggfester och julbak. Och julträning. I år ska jag julträna! Ska göra precis samma sak som tidigare under året, men med ett jul framför blir det faktiskt bra mycket festligare.

/A, som bloggar från en dator som vägrar att publicera mina styckindelningar.

update: styckindelningar: check.

RSS 2.0