En liten korrigering...

Jag har ju faktiskt några mer konkreta träningsmål inför 2011 också, mer om det vid ett senare tillfälle.

/A.

Idre

Nu befinner vi oss i Idre, i en lägenhet på 25 kvadratmeter. Boendet är faktiskt över förväntan, trots storleken. Nu är det film och mys som gäller, sedan blir det middag, och slutligen någon form av utgång. Blir nog en himla bra nyårsafton, känns det som! :)

Idag har vi hängt i backarna, vurpat ett antal gånger, hittat personer att snacka med i liften och haft det allmänt bra. Vintern är verkligen underbar!Nytt år om några timmar alltså. Jag har för första gången någonsin beslutat mig för att slopa nyårslöftena. Okej, någonsin var kanske att ta i, men för första gången sedan 5-årsåldern ungefär. År 2011 blir inget löftenas år, men det blir målens år.

Mål inför 2011:

- Träna varierat, dvs. skidåkning, cykling, löpning och simning. Fotbollsträningen tillkommer automatiskt.
- Äta ordentlig frukost, varje dag! Min tidigare goda vana med gröt och ägg, ska återupptas.
- Inte äta godis bara för ätandets skull. Som det är nu äter jag bra godis på helgerna, men då blir det som ett tvång, att jag måste mosa i mig godis bara för att jag får, även om jag inte är godissugen. Detta leder alltid till att jag får ont i magen och blir äckligt illamående. Slut med det! 

Mina förväntningar inför 2011 är höga. Jag ska träna mer än någonsin, och ska börja redan på måndag, då längdskidor ska inhandlas. 2011 är i mina händer. Jag kan göra det så bra som jag vill, om jag bara går in för det - och det ska jag.

Gott Nytt År alla glada!
Själv ska jag ha ett alldeles ypperligt gott träningsår!

/A.


Varför klassiker?

Lite bakgrund vore kanske på sin plats såhär i början av bloggandet...

Jag heter Alexandra, är 19 år gammal och tog alltså studenten i våras. Nu jobbar jag och har på fritiden fullt upp med olika aktiviteter. Dels är jag musikintresserad och spelar instrument, och dels har jag ett stort intresse för träning. Jag har spelat fotboll i många, många år. Är väl inte stjärna precis, men har alltid varit träningsflitig och gillat stämningen i laget. Därför har jag fortsatt med fotbollen, trots att jag kanske inte riktigt brinner för det på samma sätt som förut. Nu blir det en sista säsong, i division 3 - med världens bästa lag! :) Finns få gånger jag har så kul som när vi i laget gör saker tillsammans.

Varför fotboll?
Jag bor i en liten ort, och utbudet av idrottsaktiviteter är inte särskilt stort. Antingen spelar man fotboll, badminton, orienterar eller håller på med gymnastik. De två senare alternativen är helt uteslutna! Det finns inte på kartan (hehe) att jag skulle springa omkring i skogen och leta efter kontroller. Jag är inte heller känd för att vara bygdens mest viga människa - snarare tvärtom. Så det blev fotboll! Sedan jag var 7-8 år har jag därmed varit en flitig besökare på vår idrottsplats, Rönneljung.
För ganska exakt ett år sedan började jag springa. Eller snarare jogga. Små rundor, några kilometer här och var, främst för att underhålla konditionen under vinterhalvåret. De små rundorna blev framåt sommaren längre, intervallträning, backträning, långpass och distanspass tillkom. Jag blev helt såld på löpning! I studentpresent fick jag min kära Garmin, vilket gjorde träningen ännu roligare!

Innan dess sprang jag och en kompis Göteborgsvarvet, på en inte så smickrande tid, men tog oss runt - det gjorde vi. När jag kom i mål sa jag "Aldrig mer!", men två timmar senare var det självklart ett "Nästa år ska jag ha en bättre tid!"

Det är väl ungefär så min träningsbakgrund är, väldigt sammanfattad.

Varför en svensk klassiker?
Jag har i många år sagt att jag ska göra en klassiker en vacker dag. Det har alltid känts väldigt långt bort och därför väldigt ofarligt att säga. Nu i år, har jag genom min löpning blivit mer seriös med min träning. Därför känns en klassiker helt rätt att satsa på. För några veckor sedan bestämde jag och min kompis/lagkamrat/släkt-i-släkting/arbetskamrat Ida att vi tillsammans ska göra klassikern 2012. Och där med basta! Vi är verkligen seriösa med vår satsning, och har tänkt att vi under ett år ska bli hyfsade skidåkare, cykla långa rundor i sommar och simma med jämna mellanrum för att vara så förberedda vi bara kan vara inför nästa års stora utmaning!

Bloggen ska fungera som en träningsdagbok och vara ett sätt att följa upp min träning. Den ska även fungera som motivation när träninglusten uteblir.

Vill du följa vägen mot en svensk klassiker?


/A.

Längtan

Jag längtar efter att få (köpa) ett par längdskidor, lära mig att åka riktigt bra och sedan ge mig ut i skogen. Självklart med sällskap, älgar och annat måste skrämmas iväg av prat! Svettiga ostmackor och varm chokladmjölk, allt i den här skönheten.

Min allra första ryggsäck var en sådan, fast den var mindre och inte fullt så vacker. I förskolan var jag kanske inte superförtjust i moderns val, men nu. Nu har jag otroligt nog börjat tycka om Fjällräven. En liten grön hade helt enkelt varit perfekt! Har jag förvandlats till en friluftsmänniska helt plötsligt, eller varför denna kärlek till en skogsmulleryggsäck?

Nu över till någonting helt annat - dags att packa inför fjällen.

/A.

Storhandling

Nu trillar vuxenpoängen in minsann. Sitter just nu hos Johanna och väntar på kaffe. Har dessförinnan varit med Britta och handlat mat inför helgen. En riktig storhandling blev det till slut! Vi kom fram till att nyår i år kommer bli kalasbra, allt är totalt oplanerat och förväntningarna skyhöga - men på ett bra sätt.

Eftersom vi ska till Idre blir det skidor för hela slanten, mestadels utförsåkning. Eller, snarare enbart. Nyår i år blir alltså svettigt, jobbigt och härligt, men utan krav på att det ska bli världens partaj. Att bara strosa omkring i underställ och svettiga raggsockar bland främlingar känns just nu väldigt lockande! :)

Nu kom kaffet här, som på beställning.

/A.

Designern har ordet

Sådärja, då har Allsmäktiga Alek fått ny design på sin blogg. Om ni har något klagomål får ni höra av er till henne! ;)

Jag skulle bara vilja önska Alek och Ida lycka till på sin väg mot den svenska klassikern!

/Designern

Simning på schemat

Nu sitter jag alltså här framför datorn igen. Klockan 22.50. Jag är nyss hemkommen från vattengympan, med fotbollslaget. Idag var jag lite latare än förra gången, blev bara 10 längder efteråt - bastun lockade mer.

Men de 10 längderna får väl ändå ses som någon form av träning, det är ju i alla fall bättre än ingenting alls.

En mycket trevlig kund i affären idag lärde mig förresten ett och annat om skidåkning, och jag kan glatt konstatera att gårdagens mindre positiva resultat inte enbart berodde på dålig skidåkning, utan även på dålig vallning. Tack för det!

Fick några meddelanden från min kompanjon innan. Hon har tydligen roat sig med att spåra upp skidspår på en åker idag. Mycket ambitiöst av henne, måste jag säga. Pluspoäng, och en stjärna i kanten!

Nehe, nu är det dags att återgå till kaffet och Lindt-chokladen. Det, och kanske en omgång Betapet innan sängen och så småningom jobbet kallar.

Tack på förhand till Johanna som imorgon ska försöka få till en någorlunda vettig design på den här numera anskrämliga bloggen. Johanna, som för övrigt åker till USA nästa vecka. Livet är hårt.

/A.

Hej klassiker!

Då var det alltså gjort. Det första träningspasset inför Klassikern 2012 är nu avslutat. På stapplande ben och ovallade skidor bar det av i elljusspåret. 2,6 kilometer och 30 minuter och 18 sekunder senare var vi tillbaka där vi började. Vilka är vi då? Jag - Alexandra, och Ida, som tillsammans ska träna inför en Svensk klassiker 2012. Självklart ska vi också genomföra den! Med dryga året kvar till Vasaloppet kände vi att det var dags att ta tag i skidåkningen.

Jag förväntade mig dock inte att det skulle vara så svårt! Snarare att jag skulle klara det hyfsat bra, utan någon större ansträngning. Tji fick jag för det. Men skam den som ger sig! Så länge det finns snö blir det nu skidåkning, varvat med fotboll och löpning. Förhoppningsvis blir det en liten investering i ett par nya skidor snart. Så, det kanske kan bli något lättare att komma framåt i uppförsbackar i fortsättningen...

Utan att skylla ifrån mig alltför mycket, måste jag faktiskt poängtera att dagens träningspass skedde på lånade, inte jättenyligen vallade skidor. Godtas ursäkten?


Här är i alla fall en bild på min kompanjon, inför dagens härliga tur i snön.

Inför skidåkning


/A.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0