Måndag

Det var otroligt mycket folk på gymmet idag. Och det var en snubbe med otroligt mycket muskler bredvid mig. Lika galet som folkmängden, fast på ett positivt sätt till skillnad från de kvadratcentimeter jag hade till förfogade idag. 

Idag stod armar och axlar på programmet. Ovanligt tunga vikter och få övningar. Ibland behövs faktiskt inte särskilt stor yta, så länge man har tillgång till ett par tunga hantlar och hög musik i lurarna. Jag har en träningslista på Spotify som alltid spelas på gymmet med 10 låtar som spelas om och om och om igen och som aldrig någonsin blir dåliga, det är märkligt det där. Dagens övningar:

- Tricepspress i kabelkross
Axlar och biceps i kombination med hantlar (bicepscurl+axelpress). Många set där flertalet utfördes på bosuboll för lite extra balansträning.
- Triceps med hantlar (liggandes)
- Axeldrag (?) med skivstång
- "Vandrande" planka

Kom sedan hem till en närmast perfekt vegetarisk lasagne och nu ett avsnitt av Homeland. Morgondagen blir intensiv med jobb, skola, transportera bilen till verkstad, springa hem för att sedan hoppa på cykeln och trampa till andra sidan stan för fotbollsträning. Måndagsrutinen med en veckas matlådor har aldrig känts bättre än i skrivande stund. :) 


/A.


Helt sanslöst

En helt otrolig helg. 

Det började i fredags. Då välte jag ner porslinsbehållaren med tvål. Tusen bitar och tvål över hela toalettgolvet.

Igår. Stopp i avloppet, vattenläcka. Saneringsbil, städning av ett kök med avloppsvatten osv.

Idag. En glasburk med timjan går sönder, glas över hela köksgolvet. Sedan går risförpackningen sönder. Ris över hela golvet. Nu gjorde jag nyss scones och glömde bort att jag satt ugnen på "snabb". Resultat: goda scones och en illaluktande lägenhet som tacksamt nog inte står i lågor. 


Strax iväg på fotbollsträning. Bör nog lämna bilen hemma och gå istället. Fast, då blir jag nog överkörd - jag tar bilen.

/A.

När luften går ur en

Puh. Tentan är över, den där med en statistik som talar emot att mer än några få ska klara den. Hur det gick vågar jag inte uttala mig om, det får jag helt enkelt se om ett par, tre veckor.

Efter tentan blev det en lunch på stan och en runda i några butiker. 

Go-lunch med Linda och Frida.

Janne Långben med kompis testar t-shirts. Nej, det blev inget köp där.

Som alltid efter tenta känner jag mig lite tom, en helt ledig helg utan plugg - vad sjutton ska jag göra då?

Jag behöver nog inte vara sysslolös. Lägenheten ser ut som ett bombnedslag med kläder, disk och pluggpapper om vartannat i en enda röra. Gymmet är fortfarande 200 meter hemifrån och Linda ytterligare några hundra meter bort, laddad för fredagsmys. Om det skulle bli någon tid över, finns ju både OS och Homeland som tänkbara alternativ...

Träningen i veckan har hittills bestått av två fotbollsträningar och ett gympass. Tänkte bege mig till gymmet om en timme, får se om jag lyckas tagga till för att köra ben, annars får jag helt enkelt sätta mig på cykeln (kräver lite mindre av huvudet).

I övrigt tänker jag bara vila upp mig i helgen. Nästa vecka är minst sagt intensivt, då med både jobb, studier och träning i en salig blandning.

/A.


Träningsmatch

Det blev bara 4 kilometer igår, nöjde mig med det då det faktiskt kändes bra. Börjar få hopp om att det ska fungera bättre nu och tänkte lite på hur jag ska lägga upp det framöver. Det som har varit märkligt hela tiden är att jag inte alls haft samma problem när jag spelat fotboll. Naprapaten tror att det beror på att fotisättningen blir annorlunda i fotbollsskor, och föreslår att jag ska byta löparskor. 

Hur som helst. Eftersom det oftast går bra att spela fotboll, ska jag idag spela årets första träningsmatch! Just nu spöregnar det och tanken på en konstgräsplan 15 mil bort är inte jättelockande, men det ska ändå bli riktigt kul att spela och kanske framför allt att få träffa lite RÅs LB-are igen. 

Planerna framöver ja. Jag hade tänkt springa Göteborgsvarvets seedingslopp, men inser nu att det är om drygt en månad. Får i sådana fall se det som en kul grej där resultatet inte är av betydelse, för jag är knappast i löpform att springa en mil på någorlunda bra tid. Allt beror givetvis på om höften håller. Fortsätter att hålla mig till att öka lugnt och försiktigt, men ser fram emot dagen då jag kan skriva att jag faktiskt sprungit en mil igen. 

Nåväl. Dags att återgå till pluggandet, på ett par timmar borde jag hinna lära mig lite i alla fall, innan det är dags för avresa. Och skidorna, de missar jag idag igen, radiosporten får bli räddningen. Jag tror på guld!


/A.

Att vara bra på att äta skit

Dålig uppdatering här på sistone. Jag tränar, pluggar, är hem-hemma och jobbar i helgen och äter. Mest en massa skit om jag ska vara ärlig, har varit en sådan där vecka när godiset liksom dras till mig som flugor till skit.

Igår var det faktiskt en stor dag. Då morgonjoggade jag 5 kilometer utan att det gjorde ont i höften! Imorgon tänkte jag testa samma sak innan jag beger mig till jobbet. Kan inte i ord beskriva hur glad jag skulle bli över att kunna löpträna som vanligt igen. 

Som vanligt på fredagkvällar är jag ofantligt trött. Idag har jag visserligen jobbat i nästan 12 timmar, men fredagkvällar är i princip alltid synonymt med att halvsova i soffan. Nya tag imorgon, då med jobb följt av intensivt plugg. Jag ska bannemig lära mig de där lönsamhetsmåtten innan morgondagen är slut, om jag så ska sitta uppe halva natten. 

Här nedan, ett typiskt exempel på veckans "skit". Bra skit i och för sig, men i lite för stora mått kan man faktiskt må skit av det. Är det något jag är bra på är det att äta godis till illamående. En fin liten talang det där.


/A.


Det blev en träningshelg

Precis som planerat sitter jag nu här i soffan, trött och hungrig trots x antal mackor. Det har blivit en hel del träning de här två dagarna, med tanken att variera så mycket som möjligt men ändå få ihop mer träning än i vanliga fall. Träningen på veckodagarna går bra, men stundtals är det svårt att plocka fram tillräckligt mycket energi för att kunna prestera efter en lång dag över böckerna. Helgen är mer fri, och i synnerhet den här helgen - ett bra tillfälle att träna lite extra efter många sömntimmar och övrig vila.
 
Igår blev det, som planerat, ett benpass följt av simning. Strax efter att jag publicerade gårdagens inlägg kom huvudvärke som ett brev på posten. Försökte vila bort den framför tvn, men med den höga puls Kalla ordnade för alla tv-tittare blev det inte riktigt så avslappnande som jag tänkt mig. Även om huvudvärken störde blev det ett riktigt bra benpass med lite nya övningar, bland annat utfall bakåt med korsade ben, det känns idag kan jag avslöja. Sedan 45 minuter i bassängen, saknade sällskap, men det gick faktiskt helt okej ändå. Lite bakning, och sedan var lördagen slut.
 
 
Den här dagen har sett ungefär likadan ut som gårdagen, med undantaget att det var Hellner som fick pulsen att skena istället för Kalla. Hade definitivt kunnat vänja mig vid att gå upp, äta frukost, plugga ett par timmar, se Sverige ta OS-silver, gå till gymmet, hem och äta, plugga lite, springa en sväng, äta lite kladdkaka...
 
Spänd på hur höften skulle reagera på dagens lilla löprunda.
 
Ett pass för armar och ben fick det bli idag, följt av 3 kilometer löpning. Inga långa sträckor, men så länge det känns bra är jag "nöjd" och klarar av att hålla stressen borta med tanke på alla dagar utan löpning som springer iväg. (Hehe, nästan lite vitsigt av mig). Jag och Linda åt sedan en exceptionellt god kladdkaka innan kvällens fotbollsträning. För min del blev det 45 minuter blandad löpning och styrka. Tiden sprang iväg, hade grymt roligt, svettades som en gris och gick ifrån hallen med ett stort leende på läpparna.
 
/A.

Helg

Det är knappt att jag vågar skriva att jag just nu, klockan 11.00, sitter vid köksbordet och dricker det viktiga "morgonkaffet". En lång sovmorgon, ett avnitt av Homeland (mitt nya beroende efter Sons of Anarchy, varför började jag kolla?) och nu då alltså - frukost.
 
Den här helgen är en helg utan några uppstyrda planer. Har därför tänkt ägna helgen åt att plugga, träna och äta. Träningsplanen idag är att köra ben på gymmet för att sedan bege mig till simhallen. Planer är i och för sig ingenting jag tar så hårt på, vilket innebär att det mycket väl kan bli något helt annat. Och så imorgon, då är det fotbollsträning på kvällen, inomhus. Där går dock min gräns för vad jag vågar utsätta höften för, så får agera publik och sedan vara med på styrketräningen den andra halvan av träningen. 
 
Igår körde jag veckans första styrkepass med rygg och axlar i centrum. Ett riktigt gött pass som framkallade x antal svettdroppar trots att jag inte körde några som helst pulshöjande övningar. 
 
Mat ja. Äta bör man, och äter gör jag mest hela tiden. Igår testade jag att göra risotto för första gången i mitt snart 23-åriga liv. Det var riktigt kul att laga och det blev riktigt gott! Har några små förbättringar att göra till nästa gång, men för att vara min risottopremiär är jag nöjd med resultatet. Och dessförinnan slängde jag ihop den godaste pajen jag vet, med lax, spenat och fetaost. Det kan hända att jag skrivit om den här tidigare, men den här gången blev den nog faktiskt godare än någonsin förut. Så, har ni aldrig testat den kombinationen i ett pajskal - gör det!
 
 
/A.

Ett enkelt diagram

Dagarna flyter på, träningen flyter på, naprapaten gav klartecken till lugn träning med höften då den fortfarande inte var jättebra, men jag har åter smygit igång med lite löpning och fotboll. Kikade lite på funbeat där all träning är reggad. Jag hoppas verkligen inte att januari är representativ för hela året, då kommer jag definitivt inte få till någon miltid att skryta med. Men det finns hopp om det, jag ljuger om jag säger att höften är smärtfri, men jag vägrar att ge upp. På grund av extrem trötthet idag förvandlades onsdagen till vilodag, hoppas på att vakna piggare imorgon och kunna starta upp dagen på gymmet. 
 
 
Som synes ovan har jag alltså ägnat löpningen hela 82 minuter hittills i år. Kvalitet framför kvantitet, hehe... Styrketräningen har dock gått ovanligt bra, känner hur det faktiskt går framåt där, trots att det egentligen inte är mitt huvudsakliga fokus. Må februari bli månaden då det vänder och jag får komma igång med löpningen. Kanske kan februari sammanfattas med ett lite annorlunda diagram än det här... 
 
/A.

Gösta och pensionärerna

I fredags morgon bestämde jag mig för morgonträning. Efter föreläsningen rullade bilen hemåt för jobb så morgonen var dagens enda chans till ett träningspass. Och vilket pass sen! Och vilka pensionärer, jag närmast älskar dessa fantastisk tanter och farbröder som tränar på morgonen. Ska definitivt få in en rutin att gå till gymmet på morgonen istället för på kvällen, gjorde det förr men har varit alldeles för morgontrött och odisciplinerad på sistone.

Hur som helst. Pensionärerna. Medan jag körde ett riktigt bra pass för rygg/mage där jag fick ordentlig kontakt för en gång skull (med ryggen) hade jag underhållning i form av armhävningstävling med en 75-årig tävlingsdomare och lika gamla/unga tävlingsdeltagare. När jag var klar med det jag skulle göra kommer en farbror fram till mig: Hej Alexandra, har du pustat klart nu? Det var ju Gösta! Krutgubben som drog med mig på ett träningspass en tidig fredagsmorgon en gång förra året. Nu ville han visa en magövning men kanske framför allt byta några ord. Jag började få bråttom, men kunde såklart inte tacka nej. Med en redan slutkörd mage körde jag och Gösta därför den här "rulla ut med skivstång på mage på golvet" i väldigt många repetitioner. Redan på kvällen kom träningsvärken. De är inte dåliga de där farbröderna...

Nog pratat om farbröderna för stunden (även om jag inte kan låta bli att berätta att samtliga satt med en kopp kaffe och fikade när jag stressade hemåt), idag är det dags för benpass! Hem-hemma betyder träning med Lisa och ett av de absolut jobbigaste men bästa passen jag vet. Programmet är spikat sedan tidigare, nu ska vi bara ta oss igenom det med äran och muskelfiber i behåll!

Här och just nu: dagens frukost. Ja delar av den, givetvis. 

   

/A. 


RSS 2.0