Det vankas helg

Helgmorgon. Frukost framför tvn. Till min stora förtvivlan slut på kaffe så fick nöja mig med thé istället. De är nedriga de där i-landsproblemen. 
 
En helg där flera saker ska hinnas med. Jag tänkte hinna läsa ett gäng sidor kurslitteratur som jag inte hunnit med i veckan och bokföra några timmar. Förutom dessa mindre festliga helgaktiviteter tänkte jag hinna med julmarknaden på slottet, någon form av bakning med saffran, en fotbollsträning och en löprunda alternativt en sväng till simhallen. Två lediga dagar som kommer vara över innan man hinner blinka, precis som vanligt.
 
Innan fredagkvällen tog vid med hamburgare och film cyklade jag iväg till gymmet. Inget pass som går till historien som det bästa någonsin, men vissa pass fyller ändå sin funktion rent mentalt. En timme på gymmet en fredagkväll får veckans stress att försvinna samtidigt som helgkänslan infinner sig. Testade att göra chins (eller vad de nu ska kallas när handflatorna är mot kroppen) och lyckades göra ett antal korrekta sådana, utan att dingla med benen och i helt utsträckt läge mellan varje. En kul känsla att kunna lyfta den egna kroppen!
 
        
 
Med de här halvtaskiga bilderna ska jag nu återgå till Vinterstudion och kurslitteraturen, trevlig helg!
/A.
 

Morötter när de är som bäst

Jag är inte redo för helg än! 
 
Det är väldigt sällan som jag inte välkomnar helgen med öppna armar, men just nu hade jag faktiskt kunna tänka mig att genomföra en torsdag en gång till innan det är dags för helg. Dagarna rullar på alldeles för fort i förhållande till det vi ska hinna med att göra i skolan fram till den 20e december. Varje dag ser ungefär likadan ut:
 
06.15: väckarklockan ringer.
07.00: jag stiger upp.
07.45: äter frukost samtidigt som jag plattar håret.
08.00: befinner mig på biblioteket.
08.00-16.00: grupparbete. 
 
Vad som sedan följer är alltid en timmes träning samt matlagning. De senaste veckorna kan dock antalet gånger jag ätit före 21.30 räknas på mindre än halva handens fingrar då träningen ofta drar ut på tiden. Det är inte heller helt ovanligt att pluggandet fortsätter även om grupparbetet avslutats för dagen..... Det är helt enkelt väldigt mycket just nu. Onsdagstraditionen med Bonde söker fru, Grey's Anatomy och bakning är det enda som inte tummas på.
 
Igår blev det återigen en löprunda som slutade i affären. Denna gång sprang jag hemåt med smör och florsocker i kassen. Gårdagens bakning blev min absoluta favoritkaka, som kanske inte blev helt perfekt utseendemässigt, men smakmässigt fanns det absolut ingenting att klaga på...
 
 
Efter att ha smällt i mig ett par bitar överbliven morotskaka begav jag mig till gymmet för ett par timmar sedan. Idag stod ben på programmet, dock ett ganska ostrukturerat benpass. Jag brukar i princip alltid ha upplägget klart för mig, men idag kände jag för att låta lusten styra, och det blev faktiskt ett bra pass. Knäböj och utfall av olika slag men olika vikt och antal repetitioner utgjorde grunden, tillsammans med benindrag på boll, bäckenlyft och draken. 
 
/A.

Märkliga måndag

Klockan är nu 21.45 och morgondagens matlåda har just skjutsats in i ugnen samtidigt som en tallrik yoghurt har ätits. En sådan där kväll när jag, trots ett pass på gymmet, inte är särskilt hungrig. 
 
Det har varit en märklig dag idag, har pendlat mellan hopp och förtvivlan mest hela dagen. Det började med att jag fick beställa bärgning till bilen som efter ett snabbt stopp på Max i lördags kväll vägrade starta. Min lilla bil, som känns som så mycket mer än bara en bil. Efter att ha tittat längtansfullt efter bilen fortsatte jag till biblioteket där vi spenderade några mindre effektiva timmar. Vissa dagar är det helt enkelt väldigt svårt att få särskilt mycket gjort. 
 
En fältstudie inne i stan och så ringde telefonen. Jag ska på intervju till ett extrajobb imorgon. Håller tummar och tår, men vågar inte hoppas på för mycket, det är ju alltid dumt med alltför stora förhoppningar. Cyklar hem och så ringer telefonen, igen. Verkstan har kollat igenom bilen och det var fel på både tändningslåset och startmotorn. Mitt mod sjönk åter i botten. Men sen, säger den fantastiskt trevlige mannen att han fått tag i begagnade delar som inte kostar skjortan och jag får tillbaka bilen i slutet av veckan!
 
Sedan iväg till affären i bitande kyla, cyklandes. Helt otroligt att det kan vara så kallt med så få minusgrader, men just nu är det verkligen ruggigt ute! Kom åter hem, bytte om och cyklade iväg till gymmet för att hinna med ett pass innan de stänger för dagen. Och så nu, på plats i soffan. En lång och märklig dag som slutade väldigt mycket bättre än vad jag kunde ana i början av dagen. På gymmet körde jag biceps, triceps, bröst och axlar. Ett bra pass med bra energi passet igenom. Måste varit pepparkaksmuffinsen och chailatten jag lyxade till med tidigare idag som gjorde det.
 
                         
                        En glad och lite lätt stirrig tjej i ett folktomt omklädningsrum.
 
/A.
 
 

En finare fredag

Först och främst: Vinterstudion, detta fantastiska program. Och sovmorgon, detta fantastiska fenomen. Koppla samma de två och min morgon är beskriven i ord. 
 
Gårdagen blev en himla bra dag, en klassisk fredag som spenderades precis som den ska spenderas. Efter en relativt kort dag på biblioteket cyklade jag hem och sedan iväg till gymmet. Det är något speciellt med att gymma på just fredagar. Mer glädje och mer avslappnade människor jämfört med en måndagkväll.  
 
Jag valde att fokusera på benen, och körde ett pass med några av mina personliga benfavoriter. Jag får sällan brutal träningsvärk i benen numera, antingen har kroppen vant sig lite efter ett benpass i veckan under ganska lång tid, eller så kör jag inte hårt nog. Med eller utan träningsvärk - trött blev jag. 
 
- Draken 
- Utfall med hantlar
- Sumo-squats 
- Sittande benpress
- Liggande benpress 
 
Ganska få övningar men med många repetitioner och set med fokus på att verkligen få kontakt med de rätta musklerna. Den sittande benpressen körde jag med ett ben i taget i den bromsande fasen, där fick verkligen framsida lår bekänna färg. 
 
Avslutade med de sedvanliga övningarna för rygg och höft. Höften kändes dessvärre av lite igår efter torsdagens lugna 6,5 kilometer, men skam den som ger sig. Jag ska vara helt skadefri inom kort. 
 
 
Fredagkvällen fortsatte sedan med god mat, glass, Idol och film i soffan med tre härliga filurer. En riktig fredag. 
 
/A.

Träningsblogg goes matblogg

Med ett matintresse som blir allt större och ett förbättrat vegetariskt kunnande får maten ägnas ett och annat inlägg här i bloggen. Främst för min egen del, då jag kan gå tillbaka i arkivet och leta reda på de gamla vegetariska godingarna. Att jag nu faktiskt ofta tycker att vegetariskt är lika gott som kött är väldigt märkligt. Jag är ju en köttätare av stora mått! Hur som helst, gårdagens rödbetsbiffar som avnjöts efter många timmars plugg samt en sväng på gymmet smakade fint. Till och med såsen blev god, och det är inte ofta brunsås (dock inte en klassisk sådan) blir särskilt god i mitt kök. Plötsligt händer det...
 
 
Nu tänker jag unna mig en halvtimme i soffan innan jag svirar om till löpkläderna och tar de första löpstegen sedan måndagens besök hos kiropraktorn. Håller tummar och tår och lite till för att det inte ska kännas någonting alls i varken ländrygg, höft, fot eller övriga kroppsdelar. Är framför allt spänd på att se hur höften kommer kännas. Jag känner hur jag verkligen vill träna målinriktat nu, känner att jag är trött på att träna vad jag känner för utan att ha ett specifikt mål. Trött på att träna på känsla, trött på mellanmjölk. Kom igen kroppen, work with me, please!
 
/A.

Hektisk vecka

Efter tre mer eller mindre frivilliga vilodagar var det helt fantastiskt att få gå till gymmet en sväng nu ikväll. Helgen har bjudit på två väldigt hektiska dagar med jobb på julmarknad och en väldigt rolig årsfest. Särskilt många sömntimmar blev det däremot inte, vilket var en bidragande orsak till att jag igår prioriterade soffan framför träningen. Under eftermiddagen somnade jag inte mindre än fyra gånger över böckerna, det säger lite om sömnbristen...
 
Kvällens runda på gymmet bjöd på 40 minuter på cykeln följt av 10 minuter ryggövningar. Var hos kiropraktorn igår och det har definitivt gått åt rätt håll. Minimalt sned i bäckenet, så nu håller jag tummarna för en fortsatt "korrekt" rygg. Jag längtar efter hårda intervallpass och längre distanspass nu, vill så gärna komma igång med löpningen igen!
 
Den här veckan är lite smått galen sett till skolarbete. Idag hade vi workshop och föreläsning hela dagen och fortsatte sedan till biblioteket. Imorgon ska vi göra en intervju till b-uppsatsen samt förbereda inför torsdagens seminarium. På fredag är b-uppsatsen i fokus igen, och sedan förberedelse inför nästa veckas lecture då varje grupp ansvarar för ett kapitel som ska redovisas inför övriga. På engelska... Att jag sedan ska läsa ungefär 200 sidor tills på torsdag är en annan femma, som jag just nu väljer att ignorera. För nu, hejar vi på Sverige!
 
Jossan är ungefär lika solig som Martin Olsson. 
 
/A.

Lokalsinnet Gud glömde

Det krävs ett lokalsinne utöver det vanliga för att lyckas virra bort sig inne i stan i Kalmar. Jag kände att jag behövde lite frisk luft igår och slog två flugor i en smäll när mjölken var slut. En liten, liten, liten löprunda till affären och tillbaka skulle bli lagom eftersom jag skulle på Bodypump två timmar senare.
 
          
 
Sprang in till stan, handlade min mjölk och gick ut genom dörren. Lyckades därefter på något märkligt sätt tappa bort mig, visste inte vilket vatten jag skulle ta sikte på och hamnade till slut nere vid stationen, på helt fel sida av stan. Jag brukar säga att jag har dåligt lokalsinne, men ordet dåligt räcker inte för att beskriva min totala avsaknad av lokalsinne. Det existerar inte i min hjärna, på riktigt. Det hela slutade med att jag sprang 4 kilometer med ett mjölkpaket i handen. Kom därför hem efter en lite längre runda än planerat och cyklade sedan iväg till stan för att vara med på Kalmarbrudarnas favoritpass. Kan återigen konstatera att det där med pass inte riktigt är min kopp the. Det är inte det att det inte är jobbigt, men det där med att köra frivändningar och knäböj i en hastighet som inte är av denna värld är inte det bästa för tekniken. Inte för mig i alla fall. Alla är olika, och tur är väl det! Jag är och förblir en ensamvarg på gymmet, eller åtmistone i den avseendet att jag gillar att kunna styra över mina egna pass.
 
Efter att ha ställt väckarklockan för morgonträning hela veckan och ändå valt att sova vidare lyckades jag äntligen ta mig upp i tid idag. Morgonen blev extremt stressig, men de 40 väldigt intensiva minuterna på gymmet var värt stressen.
 
Nu ska jag strax gå till stationen för att åka hem och jobba på julmarknad samt gå på ytterligare en årsfest. Ha en trevlig helg! 
 
/A.
 

Skvätt

Med otroligt mycket att göra i skolan blir träningen extra välbehövlig. Som en flykt från verkligheten där det mesta fokuserar på ledarskap och konsumentbeteenden just för tillfället. Dessvärre kommer i princip alla dagar fram till jul vara lika intensiva, men jag antar att det bara är att gilla läget och inse att det är dags att verkligen göra skäl för studiebidraget! 
 
Så, åter till verklighetsflykten. I tisdags var jag på en nedrigt rolig fotbollsträning. Var måttlig inspirerad efter en lång dag med metodföreläsningar och dessutom spöregn. Blotta tanken på att cykla 4 kilometer för att komma till träningen gjorde att soffan kändes extra lockande. Lyckligtvis lyckade jag övervinna min stora längtan efter soffan och som alltid annars förvandlades omotivationen till motivation så fort lungorna fylldes med frisk luft.
 
Igår kom jag innanför dörren vid 18-tiden och cyklade sedan iväg till simhallen med Linda. Det är sällan jag ångrar ett träningpass, men gårdagens extrema trängsel i vattnet gjorde mig mest irriterad. Efter mycket om och men och x antal sparkar var vi lite olydiga och bytte till en bana som egentligen inte fick tillträdas, men att betala för att trängas med 15 andra personer på en bana är helt orimligt och i synnerhet när hälften mest låg och flöt lite. Lyckan varade dock inte särskilt länge. Efter uppskattningsvis 5 minuter blev vi totala nedskvätta av ett gäng som tränade fjärilsim på banan bredvid. Det kan omöjligt vara meningen att man ska skvätta så otroligt mycket?! Jag har då alltid trott att man ska glida fram genom vattnet. Hehe, säger jag som knappt kan simma bröstsim ordentligt. 
 
Sedan... Bonde söker fru, såklart! Baktrenden fortsätter och vi har fått en onsdagstradition vi sent kommer bryta. Igår stod Sverigekaka på menyn och jag antar att ett tomt fat innebär att den fick ett gott betyg.
 
 
/A.
 

Vegetarisk lasagne till en kropp som ska växa

Efter ganska många timmar i skolan och en obligatorisk veckohandling var jag mer än redo för gymmet. Innan jag fick lov att bege mig till gymmet slängde jag ihop en vegetarisk lasagne. Jag utgick från två recept och gjorde ett mellanting, och resultatet blev mer än godkänt. Jag börjar få kläm på hur man ska få vegetariska rätter att bli lika goda som kötträtter, det tog ett par månader med två köttfria dagar i veckan, men nu så!
 
Krossade tomater,matlagningsgrädde, morötter, zuccini, lök, vitlök, chili, keso, spenat, lasagneplattor, kryddor och riven ost. Inga konstigheter, bara att steka alla grönsaker, hälla på de krossade tomaterna och grädden och sedan varva den tomatbaserade röran med spenat, keso och lasagneplattor och så toppa med riven ost.
 
Åter till träningen. Körde ett blandat pass för överkroppen:
- ryggresningar
- sittande rodd
- skivstångsrodd
- axellyft åt sidan med hantlar
- axlar/biceps i en övning jag inte kan namnet på
- bänkpress
- russian twist
- slänga-ner-benen-från-bänk
 
Avslutade sedan med 30 minuter på cykeln, tills personalen kom och sjasade ut mig och de övriga med vilt gestikulerande och ett bestämt "Vi stänger faktiskt klockan nio!"
 
/A.

En helg

Att en helg är över på ett kick vet de flesta, men den här helgen har gått fortare än vanligt! Har varit helt bortkopplad från bloggar och bloggande och har nu x antal olästa inlägg på bloglovin. Istället har jag ägnat mig åt att umgås med familj och vänner. 
 
Besökte kiropraktorn i fredags. Överraskande nog (eller inte) var inte ryggen helt perfekt. Med en högersida som enligt kiropraktorn är "stor som en fläskfié när den egentligen ska vara platt" är det inte så konstigt att höften krånglar. Ska tillbaka om en vecka igen och har verkligen hopp om att få ordning på det nu. Har varit dålig på att göra de dagliga övningarna jag har fått och försökte försvara det med att jag faktiskt styrketränar. Hehe, det försvarstalet gick inte riktigt hem... "Du är stark i kroppen och i musklerna, men det räcker inte. Du kanske är bra på att borsta håret, men glömmer bort att borsta tänderna ibland."
 
I träningsväg har det varit väldigt lugnt i helgen. Helvila sånär som på 5 kilometer på mjuka grusvägar innan årsfesten i lördags. En årsfest som för övrigt var riktigt rolig, och att träffa alla var givetvis höjdpunkten. Här nedan Malin och jag, som inte setts på vad som känns som evigheter...
 
                       
 
 /A.
 

En efterlängtad resa

Idag är det en stor dag i mitt liv. Haha, med risk för att låta alltför dramatisk så är jag fantastiskt glad just nu, över en så enkel sak som att jag ska sätta mig i bilen och köra de 21 milen hem i eftermiddag. Efter en månad här vid kusten längtar jag som en tok efter mina kära vänner där hemma. Jag trivs fint här, har härliga vänner och trivs med livet, men jösses vad jag är hemmakär! 
 
      
 
I helgen väntar årsfest med en av de föreningar vi tillhör (4 föreningar = 3 årsfester) men det är betydligt mycket mer än bara en årsfest som ska hinnas med. Jag ska till kiropraktorn imorgon, ska äta massa godis med Malin (viktigt!), äta mammas mat, förhoppningsvis hinna klippa mig och så lite fotboll på det. En bra helg på pappret, får hoppas att den blir bra även i praktiken.
 
Sitter just nu och äter lunch efter ett benpass på gymmet. Precis när jag var klar och satt och pustade ut i omklädningsrummet gick brandlarmet, lite spänning i vardagen! Innan jag hamnade i omklädningsrummet lyckades jag dessutom med konststycket att snubbla in i receptionsdisken också, så darriga var benen idag. Får väl se det som att all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet, hehe...
 
/A.
 

Simning och fotboll

Ny vecka, nya möjligheter. Ja, exakt så kände jag igår när jag vaknade. Efter söndagens väldigt vilsamma vilodag ägnade jag gårdagen åt kursstart, föreläsing och några timmar på biblioteket. Storkok med biffar och lax (herre min jösses så gott!) och sedan for jag och Linda iväg till simhallen. Ja, du läste rätt... simhallen igen!

Jag är som sagt allt annat än en simmare, men nu börjar jag nästan tro att det finns hopp även för mig. Linda hade en liten lektion med mig i vattnet; sträck uuuut, sträck uuuut, tänk att du är ett spjut! Vi hade en hel bana för oss själva vilket var himla skönt, men så hoppade en tjej i vattnet. Med mössa, glasögon och man såg direkt att det där, det var en simmare det. Linda släppte genast förbi henne men jag kunde bara inte göra det. Tävlingsmänniskan fick säga sitt och jag kämpade bredvid henne en hel längd, med allt annat än avslapppnad stil. Hon skulle bara inte förbi. Efter en längd gav jag upp och lät henne fortsätta simma sådär elegant genom vattnet medan jag plaskade på efter bästa förmåga några meter bakom...
 
Nu är jag precis hemkommen från den första fotbollsträningen på länge. Var lite orolig över både höft och fot, men so far, so good. Det märks att kvalitetspassen i löpningen har uteblivit de senaste månaderna. Uthålligheten finns där i viss mån, men när det ska springas fort över hela planen blir jag rejält andfådd. Försöker att inte stressa upp mig, intalar mig att jag har gott om tid att bli bra i kroppen och återfå konditionen. Det var en himla rolig träning i alla fall, som nu efterföljs av soffhäng och tilltugg...
 
Givetvis hade jag även yoghurtdränkta nötter och bananer i påsen, men de var slut redan innan jag kom hem från affären, precis som vanligt...
/A.

Blandad kompott

En regnig och grå helg. Ja, sett till vädret i alla fall. Kan inte påstå att jag har gjort särskilt mycket vettigt hittills heller för den delen, vädret bjuder in till soffhäng och Sons of Anarchy, denna fantastiska serie!
 
Innan vi åt tacos och godis för allt var vi var värda igår, var jag och Linda ute och sprang en runda. 7,5 kilometer som borde varit en skön runda, men så började höften göra ont igen. En väldig besvikelse givetvis, då jag faktiskt trodde att den blivit bättre. Finns inte så mycket mer att göra än att gilla läget och hoppas på bättring inom kort. Efter denna besvikelse begav vi oss till affären och storhandlade. Lyckliga över att slippa tänka på de där 800 kronorna gick vi loss på allt från frukt till godis och lax. Resultatet av tre hungriga studenters handling:
 
                   
 
Idag har jag besökt gymmet och kört ett pass för främst axlar, men slängde även in några set bänkpress och bicepscurl på slutet - just for the fun of it. Något jag verkligen har kämpat med den sista tiden är ben och rygg. Vill ha starka ben till löpningen och har förhoppningar om att alla ryggövningar kan hjälpa ländryggen att bli bra och på så vis också höften. Det börjar faktiskt synas att jag ägnar ryggen lite mer uppmärksamhet nuförtiden. Det utseendemässiga är sekundärt, men givetvis är det ett plus när träningen även ger utseendemässiga fördelar. 
 
/A.

Det är november!

IDAG ÄR DET DEN FÖRSTA NOVEMBER!!!
 
Idag ska kylen och frysen åter fyllas upp och jag kan summera en oktober där 800 kronor har spenderats på mat. Det som återstår på oktobers matkonto är en krona. Jag försökte köpa en bit center för min allra sista slant men upptäckte till min stora besvikelse att bara själva påsen kostar en krona. 
 
Det har varit en tuffare utmaning än jag trodde. Jag har under månaden som gått lagt största delen av pengarna på mejeriprodukter och grönsaker. De sista två veckorna har grönsakerna inte getts lika stort utrymme i budgeten och särskilt inte nu i veckan när 25 kronor återstod. Kött har i pincip inte inhandlats alls, sammanlagt en falukorv och en förpackning kycklingfilé. I övrigt har de röda linserna fått stå för basen i köket. 
 
Jag har givetvis haft en del i frysen, men inte alls så mycket som övriga utmaningsdeltagare. Jag passade på att frosta ur frysen igår då endast fyra saker fanns kvar bland all is: en matlåda linsgryta, en förpackning persilja, en förpackning dill samt ytterst lite wokgrönsaker. 
 
I kylskåpet finns: ketchup, senap, chilisås, röd currypasta, pesto, olja, bregott, flytande smör, tomatpuré, soja, en liten slatt äppelmos och ett par potatisar. That's it.
 
Jag och Jossan klarade båda av att leva på 800 kronor och ska iväg till affären snarast möjligt. Hannah och Linda däremot, kastade in handduken i måndags. Två vinnare, två förlorare. Och givetvis kommer detta påpekas vid varje lämpligt tillfälle.
 
Det kommer dröja länge innan jag går med på en liknande utmaning igen. Den dagen det händer ska jag definitivt passa på att ha en godisfri månad samtidigt, för så otroligt irriterande det har varit att veta att jag nu i veckan inte kunde köpa ägg på grund av att jag köpte en hel del godis de första veckorna när pengar fortfarande fanns att tillgå. Idag däremot, ska både ägg och godis inhandlas. Innan dess ska jag iväg till sjukhuset och röntga foten. 
 
Allt jag vill ha just nu är en tallrik som liknar den här nedan. Det ska definitivt ordnas innan kvällen är slut.
 
/A.

RSS 2.0