Lerig löpning

Helgen är över, och vi lyckades ta oss till a-slutspel för femte året i rad. Jag anser mig ligga bakom en seger tack vare mycket taktiska byten... Nej, skämt åsido! Det var en härlig helg trots mindre härligt väder - så tacksam över mina kära vänner. 


Jag passade på att utforska Åhus i löpskorna mellan två matcher i lördags. Kan varmt rekommendera Åhus, himla fint ställe att semestra på i några dagar.

Idag är jag ledig och har haft en helt oplanerad dag med sovmorgon som enda måste. Sprang 7,5an innan också, det där fruktansvärda terrängspåret som dagen till ära var rejält blött efter helgens regnande. När man sjunker ner och känner hur man med någon form av sugproppseffekt dras ner i leran varpå skorna fylls med vatten, då vet man att man kommer få slita lite extra de sista kilometerna.


Småland bjuder inte på något finväder så att sola är uteslutet idag. Ligger istället i soffan och vilar lite innan det är dags för dagens andra pass som just idag får bli på rullskidor. 

/A.

Åhus och träningsvila

Just när man tror att man ska ägna massa timmar åt träningen kommer halsontet som ett brev på posten. 4 dagar utan träning och så idag vaknade jag utan ont i halsen. Hoppade i löpskorna och sprang en runda. Fantastisk känsla!

Ser det som behövlig vila och ser nu fram emot en überhärlig helg i Åhus med mina kära fotbollskompisar tillika bästa vänner. Sol och bad byts nog ut mot regn och rusk men vad gör väl det? Jag ska inte utsätta knät för att spela men ska självklart agera coach/hejarklack. Mot Åhus!

/A.

Midsommar

Det blir lite glest mellan inläggen här just nu, är smällar man får ta när det verkliga livet kommer emellan. 

Midsommar har spenderats i Borgholm i Lindas stuga. Förstklassigt värdskap och med mat som skulle räckt till dubbla antalet gäster är jag nöjd. Jordgubbar, sill, grillat... Gjorde midsommarkransar, blev extremt allergisk, frös rejält och skrattade mycket - en klassisk midsommar. En himla trevlig helg med utgång två kvällar i rad (ovant för tant Alexandra, 78 år mentalt). Väldigt roliga sådana dock, på det så omtalade Strand. 
Träningen flyter på bra. Sprang 8,5 kilometer tidigare i eftermiddag med bra känsla i benen. Vågade mig faktiskt på ett lite längre pass i tisdags. Stängde av autoetappen och lät benen bestämma tempot. 5:30-tempot är tydligen det där jag kan springa i vad som känns som hur länge som helst utan att vara det minsta andfådd. 15 enkla och sköna kilometer en sommarkväll. Länge leve sommaren och slingriga grusvägar. 

Nu till veckan har jag förhoppning om löpning, rullskidor, styrka och kanske ett pass på cykeln imorgon. Gött flow! 

/A.

Sommar, sol och träningsmotivation i överflöd

Jag är så glad, så glad, så glad. Löpningen funkar fint trots knät och träningsmotivationen är på topp! Har fått till två morgonrundor nu i veckan, och idag begav mig till den fruktansvärt jobbiga och lite ångestframkallande 7,5an. Upp, ner, upp, ner, terräng, stundtals obanat med rötter och stenar och lera och allt vad skogen har att bjuda på. Galet jobbigt, men samtidigt oerhört roligt. I den bästa av världar är jag disciplinerad nog att springa den en gång i veckan nu i sommar, känns som en bra grej för mina stukade fötter, och för kondition och styrka såklart. 
 
Men så till höjdpunkten träningsmässigt den här veckan: rullskidorna. Igår köpte jag ett par alldeles fantastiskt fina rullskidor som jag sedan invigde. Det blev en mil till att börja med, men ska ut på en runda imorgon kväll efter jobbet igen. Balansen är det definitivt fel på, men så roligt, och så bra träning. Hela kroppen får jobba och det känns som ett perfekt komplement till den för stunden så roliga löpningen. 
 
Jag älskar verkligen när jag hamnar i sådana här stim som ofta infinner sig efter skadeperioder. Nu blev det visserligen bara 14 dagar helt utan löpning, men det är nog för att det ska börja krypa i benen. Nu ska jag bara se till att hålla igång styrketräningen också, måste fixa ett gymkort här hem-hemma att ha i sommar.
 
Gårdagen spenderades sedan i goda vänners lag. En perfekt sommarkväll!
 


/A. 

Yoga

Idag har jag varit på Yoga för löpare. 60 minuter med krigare och hundar och andra positioner min kropp är allt annat än van vid. Att jag är stel i framför allt höfterna var ingen överraskning, men jösses vad svårt det var emellanåt. Yoga känns som en sådan träningsform som man måste ge några chanser innan man kan uttala sig ordentligt om det, så får väl se till att testa några fler pass framöver. Allt för min stela kropp!

Igår var vi ute och cyklade i det helt perfekta cykelvädret. Vi var fem personer som trampade 3,5 mil på perfekta små cykelvägar och smala bilvägar. Så härlig runda att jag faktiskt överväger att ge mig ut en sväng om en stund. I övrigt har dagen ägnats åt att tvätta och sola, det sistnämnda med en bok i handen. Det hårda livet


Bäst att njuta så länge jag kan, på måndag bär det av hemåt för att jobba så snart jag besökt sjukgymnasten igen. Inte för jag lider av att jobba på något sätt, men så många heldagar i solen lär det inte bli i sommar. Det är då det gäller att utnyttja tidiga morgnar och sena eftermiddagar och kvällar. En sen löprunda i solnedgången är svårslaget...

/A.

Sommarlov

Sommarlov. Vilket härligt ord det är. Mest troligt mitt livs sista sommarlov. Vi hade vårt slutseminarium i tisdags och har nu haft ett par lediga dagar här på östkusten. Både Linda och Frida har fyllt år vilket resulterat i dubbla firanden! Vi firade Linda på en brygga nere vid vattnet med hämtpizza i solen. En helt fantastisk kväll. Ni vet känslan av att nästan bli religiös på grund av vacker natur?

 
 
 
Och så var det Fridas tur att fylla år i onsdags. Hon bjöd på grill och en av de godaste tårtorna jag ätit. Den här bruden kan det där med att baka, en improviserad tårta är ingenting jag gör varje dag...
 
 
Träningsmässigt rullar det på, trots skadat knä. Gymmet får besök i princip varje dag med cykel och styrka på programmet. Har haft besök av min vapendragare Hannah, och drog med henne till gymmet i onsdags. Knäböj, marklyft, bänkpress och militärpress. Sitter just nu med bedrövligt mycket träningsvärk i framsida lår. Var dessutom hos sjukgymnasten igår, men det är en historia jag inte hinner dra nu. Nu väntar nämligen en cykeltur i solen. Några mil på sadeln kan väl aldrig skada...?

/A.


RSS 2.0