Ett perfekt pass

Just nu befinner jag mig på ett tåg mellan två platser i olika delar av Småland, med en tidning i knät och ett lite lätt illamående på grund av en alldeles för intressant tidning.


Den här helgen, som varit den första utan fotbollsmatcher på ett bra tag, har varit lugn och skön och helt i min smak. Igår bjöd Kalmar på ett strålande väder, drygt 15 grader, strålande sol och så den där krispiga höstluften. Efter frukost framför Nyhetsmorgon tog jag cykeln till Stensö för att springa en runda. Med träningsvärk i benen sedan onsdagens tabatapass tänkte jag springa en mil ungefär, trots fina möjligheter till långpass. Men så var det en sådan där dag när det bara rullar på, när benen sakta men säkert blir piggare och piggare och när naturen är så fantastisk att man inte vill sluta springa.

15 kilometer stannade klockan på när jag var tillbaka vid cykeln. En lätt känsla i kroppen, så lätt att jag började prata med en stretchande man som, precis som jag, just avslutat sin runda. Efter lite prat om skador, väder och vind och löpning önskade vi varandra en fortsatt trevlig dag och jag fortsatte hemåt. När 15 kilometer i 5:15-tempo känns lätt och jag med enkelhet hade kunna fortsätta en timme till, då gillar jag livet.


Stensö, så fint att det blev en morgonpromenad idag. Om ni åker till Kalmar - spring på Stensö! 

/A.

Jag vill simma!

Simning. Jag som hatade att simma längtar nu till simhallen. Vill slänga mig i vattnet och öva på allt. Öva på ballerinafötter, på rotation, på huvudets position. 

Igår var det crawlkurs igen, veckans höjdpunkt! En timme går så oerhört fort och vi hinner knappt hoppa i vattnet innan det är dags att gå upp igen. Igår var det frånskjut på rygg (hej kallsupar) och bröst som gällde, rotationsövningar och armtag. Och bensparkar. Och hur mycket mer som helst. Att springa är så enkelt, bara att sätta den ena foten framför den andra och låta benen rulla. Att simma däremot, är ruggigt svårt såhär i början med tusen saker att tänka på. Men skam den som ger sig, och jag ser redan nu fram emot morgondagens simpass! 

Innan gårdagens simning begav jag mig till Proteinbutiken. Jag är ingen förespråkare eller användare av proteinpulver i någon större utsträckning, men kan tycka att det är smidigt med en shake innan en morgonjogg, eller som ingrediens i hemgjorda bars. Har fastnat lite i 'mellanmål á la smörgåsträsket' för tillfället och tänkte ta mig ur det någon gång emellanåt. Just bars är himla smidigt att ha med och äta direkt efter träningspass också, då det brukar ta ganska lång tid innan maten står på bordet i det här hemmet...


Jag fick med mig en tidning hem från Proteinbutiken. Det fanns flera intressanta artiklar, men det var framför allt ett uppslag som fångade mitt intresse. Kan det verkligen stämma att 50.000 personer i Sverige använder dopingklassade medel? En fruktansvärt hög och skrämmande siffra, kan det vara möjligt?

Med de orden avslutar jag detta osammanhängande inlägg och cyklar iväg till den sista fotbollsträningen innan ett litet uppehåll.

/A.

Tabata och planeringsfunderingar

Imorse ringde klockan strax innan 06.00, men jag lyckades visst stänga av alarmet i sömnen. Fick ett sms av Frida några minuter senare, även det sov jag förbi. Men sedan, lyckades jag vakna av hennes andra sms. Tabata strength skulle idag gästas av två trötta studenter som behövde kicka igång dagen. Nog blev det en "igångkick" alltid... Knäböj, marklyft och bänkpress var några av övningarna som köttades igenom i högt tempo, högintensivt så det förslår! 

En glad Frida efter morgonens pass.

En snabb dusch på gymmet och sedan en lugn stund med frukost framför tvn. Jag och Frida diskuterade det där med träningsplanering innan, något som upptar stor del av mina tankar just nu. Jag har aldrig varit någon planerare, men börjar inse att jag nog måste strukturera upp veckorna lite för att få ut det bästa av träningen och mig själv. Fotboll tisdag och torsdag samt simning onsdag, det är det som är spikat. Lägg till ett par löppass, styrketräning och rullskidor. Och ett extra pass simning i veckan om det ska finnas någon chans i världen att crawlandet ska sätta sig. Nog för att man springer mycket på fotbollsträningarna, men jag gillar inte att tvingas hoppa över ren löpträning med intervaller, långpass och vanliga distanspass. Planen är att springa en runda innan simningen ikväll, men som sagt - planering. Från och med nästa vecka ska jag ha en bättre plan för varje veckan. Spontanitet i all ära, men nu börjar det bli krångligt! Å andra sidan, varför ska en motionär krångla till det? Men samtidigt, även en simpel motionär kan väl vilja göra sitt yttersta för att utvecklas, eller...?

/A.

RSS 2.0