En glimt av lycka

Att gå upp 06.00 efter att ha snoozat några minuter, dricka en kopp kaffe, äta en banan och sedan i mer eller mindre panik försöka hitta cykelskor, rätt jacka och en cykelhjälm. Försöka ta sig förbi x antal övergångsställen och rödljus för att sedan 5 minuter försenad möta upp Frida. Det kanske låter som en stressig och obehaglig start på dagen? Det var det inte.

Att jag får stressa hör till vanligheterna, men att sedan få trampa ut från stan, och på bara någon kilometer vara i naturen - det är lyx. Strålande solsken, en pigg kropp, mycket trevligt sällskap och så all grönska. En riktig njutarrunda. Två mil och sedan var det dags att ta sig förbi alla övergångsställen igen, livrädd att glömma koppla ur och trilla på stället. Men det var det värt, en helt fantastisk start på dagen. - Mot bibblan och tentaplugg!

Morgonens sällskap.

/A.


Det vankas seriepremiär

Så är alltså helgen här. Helgen då det faktiskt är seriepremiär. 
 
Imorgon klockan 15,00 blåser domaren igång matchen mot Växjö DFF. Vi möttes i en träningsmatch tidigare i år och kan konstatera att det är ett väldigt bra lag vi med största sannolikhet kommer att möta. Just Växjö DFF känns som spännande motstånd, vi har i princip ingen aning om vad det är för lag vi kommer få fightas mot imorgon. Hur som helst - det ska bli oerhört roligt och det ska bli oerhört spännande att se hur vi kommer klara oss i konkurrensen i år. Spännande derbyn tillsammans med motstånd som vi aldrig mött  förut. Vårt lag har dessutom fått förstärkning av några nya spelare och det känns som att vi utvecklat en lite annorlunda spelstil i år. 
 
Jag är taggad redan, men imorgon är det utan tvekan Don't stop me now som går på repeat i bilen under 10 mil. Det var förra årets tagga-låt och varför ändra på ett vinnande koncept...?
  
 
Hoppas på en pigg kropp och ett helt lag där samtliga gör sitt yttersta för att vinna. Det sista är en självklarhet, dock!
/A.

Hur balla tights?

Jag har några kompisar som har upptäckt det där med att beställa grejer från Kina, direkt från återförsäljare. Priset blir väldigt fördelaktigt och utbudet är enormt! För ungefär en månad sedan beställde jag och Frida varsitt par extremt färgglada tights. De är verkligen färgglada. Några veckors leveranstid, och så var de här. Så långt ifrån min stil man kan komma, men nog piggar de upp på gymmet eller i löpspåret i alla fall... 
 
 
Om någon har lite tid att slå ihjäl och vill ägna en stund åt att leta efter totalt onödiga eller nödvändiga prylar, så är Aliexpress ett hett tips. Hur kvaliteten är vågar jag inte svara på, återkommer efter att jag har svettat in dem.
 
                                       
 
Smaken är som baken, men jag håller fast vid den snapchat några av mina vänner fick för en stund sedan... Hur balla tights?
 
/A.
 

Intervaller

Varje gång jag kan springa utan att ha ont i höften är ett hallelujah-moment! Idag hade jag tänkt mig ett intervallpass, det första på uppskattningsvis ett halvår, förmodligen mer än så. Tog cykeln och rullade iväg till det tänka intervallstället. Skogen. Vattnet. Stigarna. 
 
Med tanke på den väldigt begränsade löpträningen hade jag som mål att ligga kring 4.30-tempo under intervallerna. Dagens upplägg var 5-4-3-2-1 minut med halva den föregående intervallen i joggvila mellan varje. Inledde med två lugna kilometer och hade dagen till ära lyckats pricka in tipspromenad á la "alle man-ut" och mötte därmed en hel del människor. Ingenting jag stördes av dock, bara trevlig att möta människor i spåret.
 
Lyckades faktiskt hålla tidsmålet bra. 4-minutaren var jobbigast, sedan blev det ganska enkelt att fortsätta springa på. Längtar så innerligt efter att vara i bra löpform igen, samtidigt som jag njuter av att kunna springa igen. 
 
5 min: 4.30 min/km
4 min: 4:22 min/km
3 min: 4:22 min/km
2 min: 4:05 min/km
1 min: 4:10 min/km
 
Trött men glad trampade jag sedan hemåt igen. Tack kroppen för att du vill samarbeta igen! Sedan, ett gäng pizzabullar till kvällsmat framför Bonde söker fru. Ibland är livet allt bra gött. 
 
 
/A.

Löpning med nackspärr

När jag var liten var påskafton en väldigt speciell dag. Vi eldade påskbrasa, sköt raketer och åt påskmat hos farmor och farfar med släkten. Nuförtiden är påskafton lite som vilken dag som helst. Att vara ledig är inte heller någonting som märks av på samma sätt när man pluggar som när man jobbar. 
 
Igår spelade jag match hem-hemma. Den sista träningsmatchen innan serien drar igång nästa helg. Det var visserligen med u-laget, men varje vinst räknas, så även 1-0 mot Värnamo U. Efter matchen kände jag mig oerhört stel i nacken och efter att ha ätit våfflor och lekt lite med brorsbarnen var rörelsförmågan något nedsatt. Satte mig i bilen och åkte till Kalmar, utan att kunna köra om någon bil då döda vinkeln inte riktigt var möjlig att kontrollera med något som utvecklat sig till någon form av nackspärr. Jag körde lugnt och försiktigt och var mer än glad över komma fram.
 
Idag vaknade jag med en lika stel nacke, men som faktiskt har blivit bättre under dagen. På planeringen stod långpass. Det kändes helt uteslutet när jag vaknade men efter att ha varit och handlat och fixat och donat lite kändes det bättre. En snabb googling senare bestämde jag mig för att göra ett försök då all form av rörelse ska vara bra. 
 
De första kilometerna var värst, innan jag lärde mig vilken vinkel jag skulle hålla huvudet i. Varje gång jag tittade lite för långt åt vänster högg det till som en kniv i vänstersidan av nacken. När jag väl lyckades hitta rätt vinkel gick det dock ganska bra, måste sett ganska stelt ut men huvudsaken är att det var genomförbart. 15 kilometer senare var benen trötta, lungorna pigga och tröjan genomblöt av svett. DISTANSREKORD FÖR I ÅR, WOHOOO! 15 kilometer á 05:11.
 
 
Sitter nu i soffan med en stöttande krage runt halsen och känner återigen hur jag börjar stelna till. Innan jag får göra det ska jag hinna plantera lite paprikor. Bäst att rusa till linimentet fortare än kvickt!
 
Glad Påsk!
 
/A.

Träningsläger

Vi är tillbaka på svensk mark! Har alldeles nyss kommit hem efter en lång bussresa. Fyra träningspass och en match senare är benen inte så lite möra. Vaderna är så otroligt stela, kunde nätt och jämt springa igår på matchen. Vi har i alla fall haft några helhärliga dagar med sol, regn, fotboll, godisätande och x antal skrattanfall. Därtill äckliga toaletter och smaklös mat, men det är bagateller i sammanhanget. Att det är positivt för sammanhållningen att åka iväg på träningsläger går definitivt inte att ta fel på. 
Vi kom fram vid lunchtid i lördags och körde ett eftermiddagspass med lite löpning, spel och lite annat smått och gott. Fortsatte sedan med att kolla på Twente-Roda på kvällen. 


I söndags tränade vi två pass och så igår ett förmiddagspass och en match då som sagt. Vi mötte ett holländskt lag, väldigt annorlunda att kunna prata fritt utan att motståndarna förstår ett ord. Vi spelade faktiskt riktigt bra och vann till slut med 6-1. Hur som helst, några roliga dagar är till ända - tillbaka till verkligheten.

/A.


Taggad

Jag är så oerhört taggad inför helgens träningsläger! Har ännu inte packat, men det löser sig så snart jag tar tag i mitt liv. Att få åka på träningsläger med ett helhärligt gäng, med några av mina allra bästa vänner! Ja, så exalterad just nu att jag väljer att missbruka ännu ett utropstecken!Dagen har spenderats på jobb, men innan dess körde jag och Lisa ett pass på gymmet för armar och mage. Det var ingen fullträff den här gången, men jag antar att man får inse att alla pass inte kan vara perfekta. Övningarna blev gjorda och det var en bra start på dagen  - ibland kanske det är nog.

Startgrupperna till göteborgsvarvet släpptes förresten igår. Jag startar längre fram än någonsin tidigare, men sämre löpform än någonsin tidigare. En spännande kombination som kan sluta lite hur som. Kan nog bli kul om alla förväntningar och målsättningar läggs åt sidan och målet är att delta i folkfesten och jippot. Lättare sagt än gjort, men vi är å andra sidan inte där än, mycket kan hända innan dess.

Nåväl. Dags att sätta punkt för detta spretiga blogginlägg och hugga in på pizzan som i skrivande stund är kommer in i huset. Trevlig helg, vänner!

/A.

Prehab

Livet snurrar på och träningen likaså. Idag inleddes dagen med ett benpass tillsammans med Frida. Det är några veckor sedan sist, och redan nu börjar träningsvärken smyga sig på. Sprang sedan lugna 5 kilometer senare på eftermiddagen för att skaka ur benen lite innan träningsvärken är på plats.

En lite trött och svettig Frida efter avklarat morgonpass.

Just nu ligger jag i soffan och tittar på Helt sjukt som idag handlar om träningen när den går för långt. Jag känner mig inte orolig för egen del, men ett väldigt intressant program. Vad jag däremot är orolig och rädd för är diverse skador. Efter att ha haft problem med höften i ett halvår och med fotlederna i flera år börjar jag bli van. Under de allra sista meterna på dagens pass kände jag av knäet. Det är (peppar, peppar) en kroppsdel jag aldrig haft ont i, och är min allra största sträck att skada. Några meter med lite känningar i ett knä är givetvis ingenting man behöver vara nojig över, men jag inser mer och mer vikten av prehab. Så... Hit me! Har ni några bra prehab-övningar för specifikt löpare på lager?

Imorgon bär det av hemåt, på fredag åker vi nämligen iväg på träningsläger till Holland. Några roliga dagar väntar!

/A.

Flow

Vilket träningsflow!

I söndags var det match. Vinst med 6-1 i strålande solsken. Riktig sommarkänsla trots konstgräs. 
I måndags inledde jag och Lisa dagen i löpskorna och tog ett par varv runt elljusspåret. Efter jobb bar det sedan av till Kalmar igen. I tisdags fotbollsträning och igår morgonträning i simhallen med Frida. Därefter ett arm/axelpass på kvällen. Gymmet har inte fått lika mycket besök den sista tiden, något som märks både vikt- och utseendemässigt... Vikt som i hantlar och skivstänger.

Och så idag, en liten revansch i löpskorna! Drygt 11 kilometer i 4:55-tempo. Hade sällskap under dagens runda, vilket såklart underlättar när tempot ska hållas på en hyfsad nivå. Att springa, flåsa och prata samtidigt kräver sin kvinna, simultanförmågan på topp! ;)

Om en timme är det dags för träning igen, den här gången fotboll. Hoppas på  en rolig träning och ett fortsatt träningsflow. Höften har klagat lite i veckan, så ska ta det lite piano nu de närmsta dagarna...

/A.

RSS 2.0