Sommarkväll

Jag vill aldrig att sommarkvällarna ska ta slut. Varma, ljusa, spenderade med några av mina närmsta vänner. Picnic bestående av kyckling, potatissallad och massa frukt. En lång fotostund i vattnet. Stela fotoleenden som utvecklas till gapskratt. Livet.


Nu har jag energi nog att orka med morgondagens 12 timmar på jobbet. Lite rullskidor innan dess och saken är biff. Tack för ikväll, solen, naturen och väninnorna! 

/A.

Intervalltisdag

Efter några timmar på jobbet igår hade jag veckans enda lediga eftermiddag. Försökte ligga i solen en stund men höll på att smälta bort efter en timme, 28 grader i skuggan och vindstilla blir nästan lite väl bra i solen...

När temperaturen sjunkit ett par grader framåt 19-tiden ansåg jag och Lisa att det var svalt nog för att träna. Löpning och styrketräning stod på programmet, och även om det inte är optimalt så körde vi först löpintervaller - sedan ben. Hur svettigt det var? Om jag säger att den gröna sport-BHn inte hade en torr fläck så överdriver jag inte...

Vi körde 5+4+3+2+1 minut/er med en minuts joggvila mellan varje intervall. Lyckades hålla tempot mellan 03:44 och 4:02, vilket känns som ett positivt formbesked med tanke på min ovilja att springa när det är alltför varmt ute. Det var jobbigt såklart, men som Lisa flåsade fram där någonstans mellan intervall nr tre och två. Jag hatar det men älskar det ändå! 

En filterfri printscreen. Den rödmosiga sanningen måste också få sin del...

Sedan ben. No words needed. Det var svettigt och tungt, men inte fullt så tungt som förra veckan. Håller tummarna för en lite mildare variant av träningsvärk, hade varit gött att kunna sitta ner framåt helgen i alla fall...

/A.

Att springa på en järnväg

Ledig helg och sol, kan inte bli mycket bättre förutsättningar. Igår hade jag planer på att springa Laholmsloppet, men ändrade mig i sista stund. Hade inte anmält mig så hade fått bli en efteranmälan på plats några timmar innan start och sedan började temperaturen bli lite väl hög. Jag har inga problem med att springa i sol på ett vanligt träningspass, men gassande sol och tävling tar mig automatiskt tillbaka till förra årets Göteborgsvarv med ångest som tillhörande känsla.

Det blev istället en dag på hemmaplan, som efter frukost innehöll en 8 kilometer lång skön löprunda med Lisa. Gött prattempo, med skog på båda sidor och grus som underlag, i det gamla järnvägsspåret. Vi sprang och vände och hann nog med 3 långa raksträckor på de kilometerna. Det har sina för- och nackdelar det där med att det är så rakt, jag kan tycka att det är ganska skönt att mala på utan att se slutet på sträckan men samtidigt är det inte särskilt varierande. 


De bästa löppasset för mig är de helt prestigelösa rundorna, utan krav på tempo och distans där man bara låter benen rulla. Ibland behöver det inte vara krångligare än så! 

/A.

Veckan som gått

Jobba, träna, äta, sova. På repeat. En hel sommar. 

Jag älskar verkligen att träna nu. Variationen, utvecklingen, motivationen. Allt flyter på! (peppar, peppar....).

Har varit rejält sliten i benen efter långpass, intervaller och ett par andra löppass förra veckan och har därför hållit igen nu i veckan. Har istället varit på gymmet, fått extrem träningsvärk i benen, slitit med att få överkroppen att vara lite mindre tanig och så har jag åkt rullskidor.

Har bestämt mig för att varje vecka köra minst ett pass på en timme på rullskidorna, allt utöver det är en bonus. Igår var det slitigt och kämpigt, men det går ändå framåt. Hann drygt 13 kilometer under de där 60 minuterna vilket får ses som godkänt med tanke på mitt tempo under de inledande rundorna. 

Bloggen har ekat tomt, men passar på att bjuda på ett antal bilder från den senaste veckan av varierande kvalitet och karaktär:

Slitna ben efter drygt 16 km.Ett lätt löppass med bland annat inslag av utfall i backe med Britta.Cykeltur med Ellie och Malin...


Övning i att läsa karta tidigare ikväll. Jag inser mer och mer hur mycket jag faktiskt tycker om att vistas i- och springa i såväl terrängspår som i helt obanad terräng, långt bort från asfalt och trängsel.

Det var en liten uppdatering det. Imorgon hoppas jag på att den värsta träningsvärken har försvinnit så att benen är fit for fight för en löprunda efter jobbet. Innan dess väntar en heldag på jobbet - kudden kallar.

/A.Oh du härliga sommar

Jag har inte särskilt mycket ledighet i sommar, så när jag väl har en helg ledigt vill jag verkligen passa på och utnyttja dagarna! Sagt och gjort. I fredags tog jag bilen till Kalmar. Handlade lite mat och inväntade sedan att Hannah skulle sluta jobba. En fredagskväll på varsin sida om ett köksbord med mat och mycket prat. Vi fortsatte sedan i soffan med kaffe och fotboll, där vi hann med ytterligare samtalsämnen. Det är nog de allra bästa kvällarna, när man utan någon stress bara är med en nära vän. Bara pratar, skrattar, diskuterar och umgås.

Igår följde jag med Frida och Johan till deras stuga. En supermysig stuga med vattnet ett stenkast bort och med ett gäng idisslande kor på andra sidan av den lilla vägen - en riktig idyll! Dagen som följde blev en väldigt aktiv dag där vi sysselsatte oss med att paddla kajak, åka båt, springa och simma. Svensk sommar när den är som bäst! Jag älskar verkligen att vara i naturen och att få arbeta med kroppen. 

Att paddla kajak var något helt nytt för mig, lite vingligt i början men nedrigt kul, och kämpigt för armarna efter ett tag.


Efter en god lunch och några minuters vila hoppade vi i löpkläderna och sprang en liten sväng. Med förkylning i kroppen ville jag inte utmana ödet alltför mycket med någon lång runda. På med våtdräkterna och iväg till havet. Chockartat kallt till en början, men sedan var det faktiskt riktigt skönt. 


En helt fantastiskt sommardag, fler sådana i sommar och jag är mer än nöjd!

/A.

Intervallspring i grupp

Alexandra P måste skärpa sig med styrketräningen! Den som jag lyckats hålla mig till hela hösten, vintern och våren men som nu känns lika tråkig som vintern känns lång. Jag antar att det lätt blir så när sommaren, ljuset och värmen kommer. Ikväll ska jag i alla fall iväg till gymmet, om min förkylning tillåter.

Förra veckan hade jag ju ont i halsen men var inte förkyld. Åhus tillsammans med x antal förkylda och halvsjuka människor och så vaknade jag med lite förkylningskänning häromdagen. Nu har det övergått till täppthet och snuva, ingen tendens till feber så hoppas det håller sig där.


Jag (vi?) har som mål att köra ett frivilligt löppass i veckan med lite intervaller, för och med några ur fotbollslaget. Igår var det dags för sommarens första pass som blev 10*200 meter + 5 intervaller i backe där vilande gäng fick stå i planka under tiden de andra sprang backe. Det är verkligen oerhört svårt att hålla i intervallträning när gruppen skiljer sig åt snabbhets- och uthållighetsmässigt men jag tycker det blev ganska bra. För min egen del blev det mer av ett vanligt löppass men det är sekundärt i det här fallet. :) Nästa vecka hoppas jag att fler vågar sig på att förbättra konditionen lite, är alltid välbehövligt. 

Och rullskidorna! Det går framåt. Inte en enda vurpa häromdagen, kändes faktiskt ganska stabilt. Mitt stora problem är dock alla blåsor jag får, söker med ljus och lykta efter ett par handskar bra nog för mina klena händer. 

/A.

RSS 2.0