Storm

Storm+löpning. Resultat: puls högre än vid intervallträning.

Seriöst, vad händer? Det är verkligen första advent idag. Ingen snö, ingen julkänsla. Däremot regn och rusk och storm. Och ett nystädat rum med ljusstake och julstjärna.

Igår var jag och Ida och provade ut skidor! För min del blev det ett par finfina Fischer (hej Hellner!) och Ida satsade på ett par Atomic. Får förhoppningsvis hämta dem nu till veckan. Bara en liten detalj som saknas nu... Snön!!

Åh, som jag längtar. Snälla vädergudar, give me some snow! Jag struntar i om det regnar hela nästa sommar, bara jag får min snö här och nu.

För att återgå till de inledande raderna. Löpning, 9 km, motvind och regn. Sedan hem och iväg för att spela på adventssamling. Känna otroligt bra att ha trotsat vädret. Inga inställda pass här inte!

I övrigt kan jag meddela att jag ätit enorma mängder pepparkakor idag, ifall någon undrar. ;) De satt där de skulle, kan jag också förtälja.

Här nedan: Ida på väg hem från Värnamo efter skidinköp.

Hasta luego!
/A.


Lyktstolpar

Fartlek, 7,66 kilometer. Härlig känsla i benen. Tänk vad några kilometer på en asfaltsväg kan göra med sinnesstämningen efter en mindre festlig måndag med 11 timmars jobb.

Jag önskar att alla kunde få uppleva känslan av att benen går utan minsta ansträngning. Känslan av att man borde spendera så mycket tid som möjligt i löparskorna. Tack för lekstunden, lyktstolparna!

/A.


Gunvald

Dåligt med uppdateringar här nu på sistone. Ytterligare en konserthelg är nu avklarad, alltså en helg med en hel massa övning och väldigt få timmar på hemmaplan. Men kul var det!

Just nu sitter jag framför tvn och njuter av kvällens Beck-film. Ingen söndag är komplett utan Gunvald Larsson!

Träningen... Den går bra just för tillfället. Konditionen börjar arta sig! Känns otroligt bra när pulsen är lägre, sträckorna längre och tempot snabbare. 5:10-tempot som tidigare var ganska jobbigt känns nu mer än uthärdligt. Har fått ihop blygsamma 35 kilometer i veckan, tyvärr färre än jag tänkt mig. Till min glädje fick jag till ett riktigt bra styrkepass med Malin i torsdags, med fokus på mage, rygg och ben. Resultat: träningsvärk och magrutor lagom till jul. ;)

Dags att återgå till mister Persbrandt.
/A.


Intensiv vecka

Intensivt ja. För tillfället är min bror och hans sambo i USA och jag är därför hus och kattvakt. Har haft en vecka innehållande jobb, tre orkesterrep, en konsert och så jobb på julmarknad hela helgen. Otroligt roligt, men väldigt intensivt. Samtidigt flänger jag fram och tillbaka. Bor här, men har saker hemma. Åker hem, hämtar saker, åker hit, kelar med katten och åker vidare mot nya mål.

Träningen har gått sådär i veckan, endast tre pass, men förhoppningsvis blir det en runda innan jobbet imorgon. Det är ett medvetet val att träna värre timmar den här veckan, med tanke på alla andra aktiviteter. Men, prioriteringar! Ikväll skulle jag egentligen umgåtts med härliga kompisar, men efter att ha somnat i soffan valde jag att prioritera just soffan. Efter Så mycket bättre får det bli sängen, trots den extrema pensionärsvarningen! Kan vara 20 år en annan dag, ikväll är jag 75.

Jag ger er mitt fina sällskap här i soffan - Kompis!

/En slutkörd A.


Alldeles för långt

En felbedömning av dagens runda. 19 kilometer istället för 14. Jobbigt som tusan, men nu känns det mer än bra!

19 km, 1 timme, 45 minuter & 40 sekunder. Medeltempo 05:34/km.

Det som känns kul är självklart att det här är det längsta passet på länge samt att jag i det här tempot skulle KROSSA min 1,5 år gamla tid på Göteborgsvarvet. Nu nedrans är jag på gång, nu nedrans ska formen komma!

/A.


Skenet kan bedra

Ibland är man lite väl kaxig. "Jag har ingen träningsvärk alls idag, trots jobbigt styrkepass igår - gött!" Ja, så lät det igår. Idag är läget liiiite annorlunda...

Rumpan och benen har idag övergått till det "vanliga" tillståndet efter power pump. S.m.ä.r.t.a! Började dagen med att rulla ner från sängen för att sedan lite lagom osmidigt försöka ta mig nerför trappan. Men, det är värt det! Att ha träningsvärk är jobbigt och gör ont, men det är ändå uthärdlig smärta. Ett tecken på att det faktiskt finns lite muskler långt där inne som bara väntar på att få komma fram och växa till sig.

Förra veckan var en bra vecka träningsmässigt. 38 kilometer löpning och två pass på gymmet. Den här veckan har det hittills blivit två pass styrketräning och ett lite löjligt kort löppass igår. Hade tänkt springa en runda direkt efter jobbet, men valde istället att åka direkt hem för att kolla på Bonde söker fru. (veckans höjdpunkt!) Fastnade sedan framför tvn ett tag. Höll på att somna när jag fick ett ryck och blev arg på mig själv! Jag skulle ju träna! Sagt och gjort. Klockan 21.50 bytte jag om till träningskläderna och slängde ut den pålitlige Garmin på trappan. 5 kilometer löpning. En otroligt ospännanda runda med tanke på att jag har 400 meter med gatlysen till mitt förfogande. Med andra ord något enformigt. Men, och det är ett stort men - jag vann över mig själv. Rundan blev kort, men den blev i alla fall av.

Ikväll är det träning med fotbollslaget som gäller. Tänkte springa några kilometer innan den börjar för att få ihop lite mängd. Kan behövas efter gårdagens alldeles gör korta runda.

Uppladdningen i lördags innan en mil i löparskorna var till synes inte helt optimal. Men skenet bedrar! Denna kolhydratladdning gav mig energi och pigga ben och är definitivt någonting jag varmt kan rekommendera. Iväg och köp!

/A.


RSS 2.0