Svett all over the place

Jag hann trampa i ungefär 20 minuter innan tvillingsystrarna anlände till gymmet. Sammanlagt 90 helt galet svettiga minuter på cykeln. Vi varvade enklare motstånd med 5 minuter långa intervaller med rejält tungt motstånd. Det är ofta tjat om svett i den här bloggen, men det finns en anledning till det - den är allt som oftast all over the place!


Malin fastnade inte på kort idag, men här nedan är jag och Lisa in action.

/A.

Seg i kroppen

 
En hel vecka utan plugg, då borde man väl ha mycket tid att blogga och mycket att skriva om?

Jag går omkring här hemma i mina träningskläder, dricker kaffe, kollar på tv, går promenader och njuter av att få gå på skogsvägar istället för på trottoarer i stan.
 
 
I tisdags blev det faktiskt långpass! Känner mig inte helt hundra i kroppen, men det är samtidigt ingenting som bryter ut, så jag tränar på ungefär som vanligt ändå. Redan efter ett par kilometer kände jag hur otroligt segt det skulle bli. Inget som helst klipp i steget och fick kämpa för varje steg. Övervägde att avbryta passet och återvända hem, men bestämde mig ändå för att köra på. Fick ihop 17 kilometer á 5,14 min/km.

Sedan väntade ett besök hos kiropraktorn i onsdags. Blev ordinerad vila veckan ut (meeeen, det GÅR ju bara inte när jag är ledig hela dagarna). Vilade dock i onsdags och stod bredvid och frös under fotbollsträningen. Otroligt surt att inte få träna fotboll när jag faktiskt kan! Men, men. En kort runda i löpskorna igår, sedan en eftermiddag med jobb. Här, en bild från träning, på min kära Malin.


Och så idag, långfredagen. Vaknade med bankande huvudvärk, som jag hoppas går över inom kort. Planen är att bege mig till gymmet någon gång i eftermiddag. Motionscykel var det enda kiropraktorn kunde godkänna, så det får kanske bli det idag. Inte det allra roligaste, men är det långfredag ska man väl lida lite också?

/A.

En dag eller ett år äldre

Kursen Retail Management avslutades igår och nästa kurs börjar på tisdag nästa vecka. Det betyder LEDIGHET!

Så fantastiskt skönt att bara få vara hemma och göra allt eller absolut ingenting i en hel vecka. Idag känner jag för att göra absolut ingenting, men tänkte ändå försöka förmå mig att springa långpass om en stund.

Matchen i helgen slutade 2-2. En av de tråkigaste matcherna jag någonsin spelat, men får väl se det positivt - nu är den tråkigaste matchen i livet avklarad. ;) Fortsatte sedan med pubkväll med ett gäng från fotbollen, en bra kväll!

Söndag morgon och jag blev ett år äldre. Helt galet vad fort tiden går! Inledde dagen med en tämligen seg fotbollsträning pga pubkvällen dagen innan, och fortsatte sedan med att äta tårta. Tillbaka till Kalmar där Linda och Jossan väntade med tårta och skönsång i trapphuset. En kaloririk dag, skulle man kunna säga!
 


En dag i Kalmar, sedan tillbaka hem-hem igen. Ett evigt farande fram och tillbaka, men nu ska jag stanna där jag är och låta bli att bidra till växthuseffekten en hel vecka, hehe.

/A.

Tjockmatta till förbannelse

Ni vet känslan av att vilja ta ut sig till max? Känslan av att komma kunna ge järnet? Och sen finns bara inte kraften där....

Så var det i torsdags. Började dagen med ett väldigt bra pass på gymmet, DÅ fanns kraften där och jag kunde köra på riktigt hårt. Gick därifrån med rejält möra armar. Skulle sedan träna fotboll på kvällen, men det blev på grund av vädret ersatt av styrketräning istället. Okej, styrka igen, gött, kände jag, och var taggad inför ett hårt pass...

...och nog blev det hårt alltid. Stationer med 1,5 minut på varje station, utan vila emellan, tre varv. Efter höga knän på tjockmatta, fällkniven, klättring i rep, dips, armhävningar, djupa benböj, ytterligare en tjockmatta, löpning mellan två koner och en annan sinnessjukt jobbig övning för armarna var jag helt slut. OCH DÅ VAR DET TVÅ VARV KVAR!!

Jag var helt utan kraft i kroppen, kände mig svimfärdig och förbannade de orimligt långa intervallerna. Efter sammanlagt 9 minuter på tjockmattan skrek benen och mjölksyran sprutade. Och då byttes en av de enklare stationerna ut mot burpees.

En bra genomkörare, men utan kraft i kroppen. Kraschade i soffan och stannade där resten av kvällen. Vid nästa pass av liknande karaktär skulle jag hemskt gärna vilja ha en kropp som vill lika mycket som huvudet. Men kul var det - efteråt.

Nu, på ett tåg. Idag är årets andra träningsmatch på programmet. Grymt sugen på att spela och försöka rätta till det som inte riktigt fungerade förra matchen.
/A.

Att nästan blåsa bort

 
 
Segt huvud och seg kropp. Twittrade lite i hopp om pepp. Läste om andras löpning för att försöka finna motivation. Den infann sig aldrig, så fick plocka fram disciplinen medan vinden ven utanför fönstret. På med dubbla underställ, vantar, mössa, skidjacka och reflexväst. För mycket kläder för en löprunda den 19e mars, tänker ni? Ni tänker alldeles rätt, kan jag då avslöja.

Ett par kyliga kilometer inledningsvis, men sedan önskade jag att jag lämnat vantarna hemma. 7 kilometer á 4:43. Pigga ben efter några dagars löpvila, alltid gött! Att jag höll på att blåsa bort är en annan sak, men motvind får väl ses som gratis träning. Positiva tankar, i alla fall såhär i efterhand. ;)

Nu väntar flera koppar kaffe och en uppgift om sinnesmarknadsföring som ska lämnas in imorgon, men som ännu inte påbörjats. Ute i sista stund, precis som vanligt. Tänkte gjort den igår men valde att skjuta på det i hopp om att den skulle vara roligare att göra idag. Jag borde förstås vetat bättre...
 
 


/A.

Matlådor deluxe

Gårdagens match slutade 2-2, över förväntan resultatmässigt, kanske inte spelmässigt. Nya tag på lördag!

Har spenderat dagen i skolan, på gymmet och nu i soffan i lägenheten. Var helt galet mycket folk på gymmet i eftermiddag, alltså, sådär vansinnigt mycket folk att det hindrar träningen. Var flera stycken runt omkring mig som uttryckte sin frustration och lämnade gymmet. Jag lämnade också tidigare än planerat, dock på grund av att kroppen inte kändes helt hundra. Hoppas på att vakna pigg imorgon så jag hinner dra av ett löppass innan snökaoset kommer till stan.

Ikväll lyckades jag med en fantastiskt god lax- och spenatpaj med fetaost. Kallrökt lax, spenat, fetaost, kvarg, ägg, dill, mjölk och så pajdeg (såklart). Improviserade när det blir som bäst! ja, den blev faktiskt så god att den förtjänar sin plats här i bloggen. Veckans matlådor är räddade!

/A.


Snöns återkomst

Dagens planerade långpass ersattes av styrketräning med Malin och Lisa, följt av 5 härliga kilometer i snö och solsken. Ibland får man ändra lite på planerna, måste passa på att umgås så mycket som möjligt när jag är på hemmaplan.
 
Blev drygt en timme på gymmet med biceps, triceps, bröst och mage. Avslutade passet med bänkpress. Jag har en liten bit kvar till att kunna ta min egen kroppsvikt om man säger så, hrm... Märkligt hur det helt plösligt bara kan ta stopp, och det blir totalt omöjligt att pressa upp den där, just då, förbannade stången. Men i slutet av året, då nedrans ska jag klara min egen kroppsvikt, om jag så ska behöva leva på pulverdiet hela december för att slippa ta så mycket vikt. ;)
 
Nu är jag alltså åter igen i de västra delarna av Småland. I eftermiddag ska jag på dop, och imorgon blir det årets första riktiga träningsmatch efter två inställda matcher. Ska bli ruskigt spännande, finns risk för ett brutalt uppvaknande, men det får vi ta i sådana fall.
 
Snön har återvänt, men idag gör det mig faktiskt ingenting. Så länge solen skiner är jag glad!
 
 
/A.

Weekend

En bloggfri helg är till ända och måndagen med tillhörande bloggande är här.
 
I fredags blev det en kort löprunda innan jag begav mig hem till Linda, för att sedan fortsätta till Harrys. En väldig, väldigt rolig kväll och natt med Kalmars bästa brudar! Bjuder på ett par bilder med bristande kvalitet...
 
 
Lördagen var veckans vilodag. Åkte till IKEA med Hannah och strosade omkring, provsatt soffor och chillade, för att sedan fortsätta till helgens höjdpunkt... Lösgodis för 4.90/hg och lyckan är gjord för en student vars största passion är socker. Melodifestivalen väntade sedan. K-A-T-A-S-T-R-O-F-A-L-T. Vad hände med de härliga gubbarna? Vem röstar på Yohio eller You-snubben när Körberg och Malmberg finns till förfogande?
 
Sedan, gårdagen. Då spelade jag faktiskt match med Kalmar Södra. Även om jag bara ska träna med dem, hoppade jag in och spelade match då det saknades spelare. Snön yrde och det var så långt bort från vår- och sommarfeeling man kan komma, men det var ändå kul. Match är ju alltid match, och även om det blev förllust med 3-1 så var det kul att spela igen.
 
Och så till denna måndag, i detta mycket dagbokslika inlägg. Den har spenderats i biblioteket och på sjukhuset med en mage som inte riktigt vill samarbeta med mig efter att ha fått ett rejält "hugg" i den under lördagens godishandling. Därmed inleds veckan med vilodag, med hopp om en roligare morgondag där kroppen åter igen är fit for fight. 
 
/A.

Chokladbollsfredag

Fredag på bibblan betyder fika! Linda bjuder på chokladbollar - lyckan är gjord! Dessutom ypperligt bränsle inför eftermiddagens löpning.
 
Bagaren i egen hög person
 
Nu blir det kaffe och chokladboll, sedan bara några små timmar kvar innan veckans arbete är slut och solen väntar.
 
/A.

Långpanna

Igår stod långpass på programmet, och vilket pass det blev sen! Förstår inte riktigt vad som händer, men på något sätt har min alternativa träning när löpning legat lite halvt på is på grund av foten, gett resultat. Igår var det väldigt pigga ben som sprang omkring i Kalmar. Vaden skötte sig, solen sken och det var till och med lite för varmt med underställ.
 
Tanken var att hålla 5,30-tempo. Men, det kändes alldeles för lätt! Benen fick helt enkelt bestämma, och mellan kilometer 11 och 13 var jag ostoppbar. Kändes som att jag flög fram utan någon som helst ansträngning. Så otroligt längesedan jag upplevde löpingen på det sättet. Men, lyckan var kortvarig. Kramp i magen á la slutet av Göteborgsvarvet i slutet av Avenyn hälsade på de allra sista kilometerna. Det efterföljande illamåendet höll sedan i sig i ett antal timmar.
 
Så glad över att jag orkade hålla ett, för mig, helt okej tempo under så lång tid. Nu ska långpassen utökas med en kilometer i veckan, så ska jag nog lyckas ta mig runt det där varvet i år också. Tack kroppen, fortsätt gärna såhär!
 
 
Idag mötte jag upp pensionärerna på gymmet vid halv sju. Blev ett pass för armar, axlar och rygg. Ikväll väntar fotbollsträning på den fantastiska sega och sena tiden 20,30-22,00. Innan dess är den stora utmaningen att undvika jordnötssmöret som lockar i kylen. Självdisciplin, kom till mig!
 
/A.
 

Härliga helg

Har haft en vansinnigt skön helg på hemmaplan. Umgåtts med bästa vännerna, pratat om allt och inget, kollat på herrlagets match i bitande kyla och avslutat helgen med ett beep-test. Hann givetvis även med några timmar framför Vasaloppet, följde mina bekanta på internet och bestämde mig nog för att åka nästa år. Måste erkänna att det var med delade känslor jag satt framför tvn. Kändes väldigt underligt att tänka att jag verkligen skulle varit en av alla tusentals åkare där i spåret...
 
Nåväl. Efter många stopp och ett stort antal vändningar under beep-testet på hårt golv med dåliga skor, är statusen på vaderna inte helt hundra. Som stockar. Blir alltid orolig när jag känner av vaderna med tanke på hur mycket de har krånglat back in the days, men antar att det går över inom kort. Därför blev det ingen löpning idag, hoppas på några kilometer imorgon innan kvällens fotbollsträning.
 
Efter en bilresa tillbaka igår ville jag inte göra något annat än att sova, men icke. En frys tom på matlådor kräver en liten arbetsinsats vid spisen. Kycklinglasagne med spenat var lyckligtvis värt att vänta på!
 
 
 
Idag ringde klockan 06.00. Iväg till gymmet för ett rygg- och magpass. Lyckades bättre än vanligt idag, brukar ha lite svårt att få till bra pass som verkligen känns för just ryggen. Hem, duscha, äta frukost och sedan en tur på cykeln för att stressa in på biblioteket några minuter senare än planerat, precis som seden bjuder.
 
Måndag betyder även storhandling, så nu, äntligen, får jag slänga mig i soffan och sova en stund innan det är dags att slänga ihop något ätbart. Kronisk trötthet: check.
 
/A.
 
 

Fredagsfeeling

Ingen fredag utan fredagsmys, och helst inte utan fredagsfys heller. Hoppas ert fredagsmys varit lika trevligt som mitt!

Började dagen med 50 minuter på gymmet där axlarna fick stå i centrum dagen till ära. Ett helt okej pass, den där grymma känslan infann sig inte riktigt, men det är ingenting man kan räkna med att den ska göra varje pass heller.

Igår däremot! Underbart väder med solsken hela långa dagen. Började dagen men en långpromenad, var på en föreläsning och hoppade sedan i träningskläderna igen. Något sega ben efter onsdagens 14 kilometer på löpbandet, men de yttre omständigheterna tog bort de tunga benen lite. Helt snöfria trottoarer och så långt bort från löpbandet man kan komma - då är det inte tillfälle att klaga! Sprang längs med vattnet och, klyschigt nog, njöt av naturen. Ett pass som egentligen kanske inte fyllde någon direkt funktion, mer än att det var allmänt härligt. Knappt 7 kilometer á 4.58.

Och nu, hem-hemma. Ingen match den här helgen heller (börjar känna mig lite stressad) men än dock på hemmaplan. Imorgon ska håret äntligen kapas av, samtidigt som jag får umgås med två av mina allra bästa vänner - svårslaget!

Här nedan, ett par bilder från gårdagens runda. Kalmar gör sig definitivt bättre i solsken än i snöblask, det är ett som är säkert!

/A.


RSS 2.0