Instagram

Den senaste tiden har huvudvärken varit en ständig följeslagare. Det är så otroligt jobbigt, tar så mycket energi. Just nu är jag dock tacksam över att det värsta har gått över idag, efter jobb följt av tre timmar i sängen. Träningen inställd, bara att acceptera. Det kommer fler dagar, MEN så taggad jag var på att styrketräna idag. Nåväl, det var inte det jag tänkte skriva om här idag.

Jag har tänkte en del på sociala medier. Instagram är enligt mig ett fantastiskt roligt påhitt. Tillsammans med Twitter är det helt klart det bästa jag vet i de sociala medierna. Det är självklart så att man väljer vad man vill dela med sig av, vilken bild man vill förmedla, men det är ändå väldigt inspirerande att få en inblick i människors dagliga liv.  

En salig blandning av bilder från löprundor, simpass, fitnesstävlingar, skogsrundor, jaktdagar, fikastunder... Listan kan göras lång! Jag gillar nördiga människor, som är dedikerade och som väljer att lägga tid och energi på det de anser vara viktigt. I mitt liv är det träningen, i en annans jakten eller matlagningen, heminredningen eller gitarrspelandet. Ibland kan jag känna att jag kanske är störig när jag lägger upp bilder från träningspass, men sen slår det mig - det är ju det som är jag. Min identitet, det jag väljer att lägga min energi på, det som är en av de stora glädjeämnena i mitt liv. 

Ingenting gör mig så glad som när jag lyckas inspirera någon att ta en löprunda eller att gå till gymmet en sväng. Gå utanför bekvämlighetszonen och testa någonting nytt. Alla behöver inte älska att träna, precis som att alla inte behöver älska att plocka svamp. Jag önskar dock att alla fick uppleva känslan av eufori efter ett riktigt jobbigt löppass, eller känna känslan av ben som kan springa i timmar. 

För att knyta ihop säcken avslutar jag med några av mina senaste instagrambilder. Inget särskilt egentligen, bara delar ur mitt liv: 

Bänkpress en lördagkväll med Alexandra, en likasinnad träningskompis som jag spår sub-40 på inom ett par år.

Efter avslutat långpass i mörker och kyla. 

Min kära vän Hannah. Julmarknad, tråkiga hantverk och fantastiskt gott fika.

/A.

Fredag, jobb och mer jobb

I soffan hemma hos mamma och pappa, utslagen i soffan med ett gäng kakor i magen. 

En jobbhelg på ingång! Den började imorse med ett uppdrag för Manpower och fortsatte med bokföring här hemhemma. Nu väntar två riktigt roliga dagar med traditionsenlig julmarknad med (mest troligt) chipsförsäljning och matservering. 

Fredag. Veckans enda (?) vilodag. Efter två pass simning, två gympass, en omgång intervaller och en fotbollsträning känns det faktiskt ganska skönt att inte göra någonting alls idag. Min höft är inte alltid riktigt med på noterna nuförtiden, så byter ut lite löpning mot styrketräning för tillfället. 


Förhoppningsvis blir det en runda imorgon igen, kanske med min namne Alexandra som sällskap...? Himla kul att Twittervänskapen som utvecklades till bloggkontakt har gått och blivit till in-real-life. :)

En kaka till kanske, för att verkligen känna in fredagen? Jag tror det får bli så.

/A.

Livet på en pinne

Vilken fantastisk dag! Vaknade upp till en dag utan regn vilket är ovanligt nuförtiden. Hann läsa några timmar innan dagens föreläsning och kände hur effektiviteten flödade. När vi cyklade till universitet babblade jag om mitt för tillfället goda humör, min energi osv. En bra dag på ingång helt enkelt! 

Föreläsning, hem och fortsatt plugg. Telefonen ringer. Positivt besked; jag har fått extrajobb på IKEA! :) glädjeskutt och kaffe. Lite mer kaffe och så intervaller på det.

Ett gäng på 14 personer som idag fick springa 3*4 minuter, 3*2 minuter och 3*1 minut med en minuts vila mellan varje intervall. De 14 personerna var samtliga medlemmar i Kalmar Södra - ett kul och jobbigt pass där alla gav järnet!

Den här tisdagen alltså. Tack livet!

/A. 

Träningsstatistik

Jag lever, har hälsan och har fantastiskt mycket att göra om dagarna. Mitt liv är en bilresa, ungefär så känns det emellanåt, men det är samtidigt självvalt så jag ska inte klaga.
 
Efter en intensiv tentaperiod har jag haft en lite lugnare vecka som istället har ägnats åt jobb på olika orter och arbetsplatser. Men så idag, har jag en helt ledig dag och ska njuta till fullo av varje minut.
 
Träningen rullar på trots att jag har mycket att göra. Det som inte rullar på är rullskidorna som jag är oerhört dålig på att använda. Hade tänkt åka i början av veckan, men det ställdes in på grund av halsont. Måste skärpa mig! Har nu varit utan fotboll i en månad, om jag ska vara helt ärligt känns det ganska skönt, men vi får se hur det blir framöver. 
 
Ägnade lite tid på funbeat nyss, alltid kul att se hur fördelningen mellan styrka/löpning/simning sett ut. Jag får verkligen inte börja slarva med styrkan, no matter what, det är ett som är säkert. Jag vill så evinnerligt gärna ha en skadefri kropp, och då är styrkan förmodligen det mest avgörande.
 
 
Lite färre träningstimmar än vad jag egentligen vill, men som alltid, kvalitet framför kvantitet....
 
Och så hela årets träning i ett litet diagram. Fotbollen är helt klart överrepresenterad, och antagligen den största anledningen till att löpningen har gått okej i år, trots ganska lite löpträning. Att springa runt och jaga en boll ger nog mer kondition än vad man ibland kan tro.
 
 
/A.
 

RSS 2.0