"Det är ju bara en idrottsskada"

Ibland blir jag så trött på sjukvården. Eller rättare sagt väldigt ofta. 
 
Är nyss hemkommen från vårdcentralen. Läkaren undersökte foten, klämde och kände och vred. Han trodde inte att det är någon fraktur, även om det inte kan uteslutas, utan trodde istället att det är en svårare ledbandsskada. MEN, eftersom det bara är en idrottsskada tyckte han inte att det behövs någon akut röntgen, utan skickar istället en remiss, som jag förmodligen kommer få lagom till jul. Okej, det där sista är eventuellt mitt eget tillägg.
 
Hade jag trillat och skadat foten, hade jag förmodligen fått en tid på röntgen direkt, men så fort det är idrottsskador det handlar om blir prioriteten längsta möjliga. Voltaren och högläge och invänta en röntgen. Det andra rådet löd: stå över fotbollen en längre tid och låt foten läka ordentligt. 
 
----------
 
Nåväl. Igår blev det definitivt ingen löpning då både fot och höft protesterade. Fick däremot till ett riktigt bra benpass på gymmet. Det var ruskigt mycket folk inklämd på en väldigt liten yta, men lyckades med musikens hjälp gå in i den egna lilla bubblan och köra på. Mycket utfall, knäböj och bäckenlyft samt några extra övningar för att stärka höftpartiet. Och idag, då känns det att jag körde ben igår. Det är inte den där fruktansvärt brutala träningsvärken, utan mer den där molande känslan i hela benen som skvallrar om gårdagens aktiviteter. Skönt med ett riktigt bra benpass dock, när känslan av att vara stark håller i sig från början till slut och svetten runnit så mycket att mascaran är under ögonen istället för på ögonfransarna.
 
 
/A.
 

Kommentarer
Postat av: Anki

Så surt att bli nedpririterad så...:(

Postat av: Anki

nedprioriterad skulle det så klart stå.

Svar: Ja, visst är det? Givetvis inget akut EGENTLIGEN, men just själva principen att nedprioriteras bara för att det är en träningsrelaterad skada gör mig riktigt sur.
Alexandra

Postat av: Ida

Åh, så trist. Hoppas du får hjälp och ordning på foten (och höften) så snart som möjligt. Fightas på! Och njut av att känna dig stark på gympet! :)

Svar: Jag fightas på, det lovar jag! :)
Alexandra

2013-09-19 @ 15:18:36
URL: http://chilimedcarne.wordpress.com
Postat av: Mari

Så dåligt, så otroligt vanligt. Usch. Hoppas för guds skull att du snart får en tid. Kram

Svar: Ja, verkligen! Nedrigt trist att veta att man redan innan man ens träffat en läkare, förmodligen kommer stöta på patrull... Kram
Alexandra

2013-09-19 @ 18:56:31
URL: http://www.doitforyourself.shapemeup.se
Postat av: fight4fit

Så jäkla irriterande och tråkigt. Du har inte funderar på att gå till en sjukgymnast som är specialiserad på idrottsskador, brukar kunna bidra rätt så bra! Har själv gått till en sådan till och från i 3 år och man får både väldigt mycket hjälp men även mycket användbara tips!

Svar: Jo jag funderar på att göra det. Blir så himla less på att man alltid ska behöva kämpa för att få sin röst hörd när det gäller idrotts/träningsrelaterade skador.
Alexandra

2013-09-19 @ 23:12:33
URL: http://www.fight4fit.se
Postat av: pilla

Stackars foten! Det är faktiskt inte okej att idrottsskador blir nedprioriterade. Skador som skador liksom.

2013-09-23 @ 08:32:57
URL: http://pernillabredolt.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0