Terapi

Känslan av trötthet efter 12 timmars jobb och ett huvud som är minst lika trött som kroppen. Det är då chokladen och soffan känns lockande. Men det är också då som löpningen är den allra bästa medicinen. Det är det överlägset bästa sättet att rensa huvudet och få jobbiga tankar att försvinna. 
 
Med ögon som avslöjar tröttheten.
 
På med kläderna och iväg med bilen för att åka ner till samhället och därmed slippa den 400 meter långa raksträckan här hemma. Klockan 20.45 hade klockan hittat satelliterna och jag rullade igång. 7 kilometer på egen hand och sedan hängde Malin med på de sista 3,5 kilometerna. 7 kilometer med podcast i öronen för att undvika tankar. Bara lyssna och sätta den ena foten framför den andra utan att tänka eller känna. Enda tanken som gick utanför podcastens ord var den om att högerskon var för hårt knuten - då vet man att löpningen är bra terapi.
 
Sedan några minuters prat med Malin under de sista kilometerna innan vi skiljdes åt igen. En löprunda för huvudets skull snarare än för kroppens. Hade någon sagt det för några år sedan hade jag skrattat. "Springa för att rensa huvudet?! Springer gör man för att man måste under försäsongen". Då var den 3 kilometer långa "vattentornsrundan" veckans värsta plåga. Nu, något som ibland går före soffhäng.
 
/A.
 

Kommentarer
Postat av: Lina

Härligt, håller absolut med dig, det är så himla skönt att springa och rensa tankarna! Det hjälper :)

2013-01-05 @ 14:29:47
URL: http://cyklingminpassion.blogspot.com
Postat av: Jessan

Grym du är!
Löpning kan vara det bästa sättet att rensa tankar, få ur sig aggressioner och allt annat som stör hjärnan och kroppen :)

2013-01-06 @ 21:46:22
URL: http://jessansworld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0