Som ett barn på julafton

Är hemma efter en lång och relativt ansträngande dag på jobbet. Njuter av hallon/lakritsskallar och av att jag har semester. Jobbar visserligen ändå, men på ett annat ställe. Omväxling förnöjer!

Igår tränade jag för första gången på 5 veckor! 5 veckor!! Det blev en liten runda för att checka formen. En mjukstart. 20 kilometer på sadeln fick jag och Ida ihop. Ville mest känna efter hur foten egentligen var. Det gick förvånansvärt bra, bortsett från när foten skulle lossas från pedalen. Att vrida foten utåt är ingen hit kan jag avslöja...

Men, ack vad glad jag är! För tredje dagen i rad, inget halsont. Vågar man hoppas på att det elaka viruset gett sig av för gott?

Om en vecka befinner vi oss förhoppningsvis på ett vandrarhem i Ängelholm. Med största sannolikhet sitter jag just nu och klagar över min ömma bak och tjatar om The Ark och Håkan. Stackars Ida, undrar om hon vet vad hon har gett sig in på. Jag är ju inte den tystlåtna typen precis, hehe. Snarare en riktig babbelbyxa! Och jag är inte den som inte blir hysterisk heller för den delen. Jag snöar helt in på en person, sak eller aktivitet och då är det nörderi på hög nivå.

Fick hem lite härliga prylar från CDON idag. Vad sägs om det här?



Som sagt, lite lätt nördigt kan det bli ibland...

Men, kära läsare. Träningsbloggaren is back! Hon är tillbaka med besked till och med! Nu ska all träning tas igen! Jag ska trampa mil efter mil och förhoppningsvis springa mil efter mil om ett litet tag. Jag ska jaga en boll, jag ska simma (nåja...) och jag ska åka rullskidor. Jag ska träna, svettas, få tillbaka endorfinerna. Få tillbaka mig själv. Nu kör vi!

Just det. Siffrorna med:

Tid: 47:56 min
Distans: 20,25 km
Medelhastighet: 25,3 km/h

/A.

Sprudlande

För första gången på närmare 5 veckor vaknade jag idag utan ont i halsen. Imorgon ska det bannemig tränas!! Lycka! Vi drar på en Håkan-låt på det. Ramlar!



Jag känner mig överdrivet glad, ivrig och härligt sprudlande av energi. Tack Håkan! Tack Ola Salo! Tack för allt!

/A.

The Ark och Håkan

Vad vore livet utan musik egentligen? Och vad vore livet utan min härligt galna vän Jacqueline? Är hemma efter två härliga dagar i Kalmar. Trött, men lycklig.

Kom till Kalmar med tåget, tog bussen till hotellet och gick sedan till Guldfågeln arena. Vi börajde köa klockan 15.00 och fick nummer 72 och 73 i kö. Insläppet var klockan 18.00 och sedan var konserten mellan 19.30 och 23.30. Trots att det var mycket folk framför oss lyckades vi ändå komma allra längst fram vid staketet. Sjukt trångt, men det var det värt! Linnet, byxorna och väskan gick sönder pga trycket, men även det var värt det. Jag fullkomligt älskar The Ark, och Håkan är inte så pjåkig han heller. Grymt bra live! Hans band går inte heller av för hackor...








Resultatet av 5 timmar vid ett kravallstaket. Samma sak med byxor och väska, som sagt.

Hejdå, härliga helg!
/A.

Felinformerad

Efter att ha fått svaret... "Nej tyvärr, vi har varit fullbokade sedan i februari, det finns inte ett enda boende i hela Helsingborg ledigt den helgen. Det är en stor fotbollscup här då nämligen. Eller jo, det kan finnas på ett hotell, men då kostar det 3000 för ett dubbelrum..." ...greps vi av lite panik, googlade boende Helsingborg, tänkte camping, hotell, what so ever!

Hittade cityvandrarhemmet. Tänkte att det var värt ett försök, så vi ringde upp. Damen på det förra stället hade fel, de hade visst lediga rum! Tack för den onödiga paniken du orsakade, jättebussigt!

Boendet är alltså fixat! Första etappen blir till Ängelholm, kommer bli mellan 15 och 20 mil. Sedan har vi bara några få mil kvar till Helsingborg på torsdagen. Det känns som en bra idé, med tanke på mitt obefintliga lokalsinne, min obefintliga förmåga att läsa kartor och min obefintliga kunskap i orientering. Tur att jag är bra på att fråga mig fram! Tack och lov är mitt resesällskap inte är helt okunnig när det gäller karta och kompass. Eller, kompassen lämnar vi nog hemma, men kartorna ska definitivt med!

Imorgon väntar Kalmar. Regn hela dagen enligt smhi. Kom igen nu, vädergudarna, låt solen skina!

/A.


Kap

En liten (med betoning på liten - en butik, haha) shoppingrunda idag resulterade i följande fynd:




En ryggsäck, 18 liter, som jag hoppas ska rymma det som behövs inför min och Idas cykeltur till Helsingborg. Hur mycket kan egentligen behövas? Ett ombyte träningskläder och ett ombyte vanliga kläder. Ett par skor så jag slipper gå på The Ark i cykelskor kanske kan vara en god idé. Några snickers får jag klämma in i sidofacket. Alltid bra att ha när energinivån är närmast obefintlig.



Mitt kanske minst genomtänkta, men ändå bästa köp någonsin. Ett första hjälpen-kit med diverse grejer som kan vara bra att ha när man har ramlat på asfalten och skrapat knäna. peppar, peppar, ta i trä... 70 kronor, var det inte ett pangpris, så säg?!

Dessutom fick en vindjacka följa med mig hem. Jag och Stadium är bra kompisar vi!

Imorgon klockan halv två ska hela vår tripp planeras in i minsta detalj. Vi har kommit en bra bit på vägen i planerandet bara genom att planera in när vi ska planera, haha. Äh, planering är överskattat! ;)

/A.


Nedräkningen har börjat

Nu nedrans är det inte långt kvar!

På lördag är det jag och Jacqueline som står längst fram vid kravallstaketet och diggar loss till de här snubbarna:



Jag är otroligt förväntansfull! Ja, förväntningarna är närmast orimligt höga!

/A.

Du har väldigt låg puls!

Det är svårt att underhålla en träningsblogg när feber och halsont vägrar att ge med sig. Kombinerat med en ännu inte återställd fot, blir det inte jättemycket tränat. Snarare ingenting.

Var hos läkaren igår för att kolla upp halsen. Det i sig är otroligt ointressant, men det var en sak som läkaren sa som jag definitivt fastnade för!

"...men den medicinen ska inte du ha, för du har så himla låg puls!"

Jag blev uppriktigt förvånad när hon kallade 50 i puls för väldigt låg. 50 är för mig ganska högt, jämfört med vad den har varit tidigare. När jag sa det var det hennes tur att bli förvånad. "Va? Brukar du ha ännu lägre?"

Läkarbesöket resulterade alltså i en bekräftelse på att konditionen är långt ifrån vad den borde vara, men att pulsen iallfall inte har skenat upp i 80 i vilopuls.

Förlåt kroppen, jag ska se till att bli frisk nu så vi kan träna ihop snart.

/A.

Besök hos frisören

Min privatfrisör Jay-Day håller just nu på att färga mitt hår. Diskuterar livskriser, existensångest och dödsångest på samma gång. Det har en tendens att alltid bli såhär när vi träffas.

Det är just nu fruktanvärt här. Det kliar och sticker så mycket min hårbotten att jag bara vill försvinna från jordens yta. Inser nu att jag nog måste ha bränt mig igår och att färgen nu absorberas av den brända ytan. Jacqueline säger just nu den klassiska raden "Vill man vara fin får man lida min. Det är inte kul att bli fin, men det är kul att vara fin." Ja, hon lade såklart till en egen liten touch på det gamla talesättet.

Nästa lördag ska vi träffa både Håkan och Ola Salo. That's the plan. Hoppas innerligt att det inträffar. Då äntligen kan man gå med i facebook-gruppen "Det gör ingenting för vi har träffat Ola Salo"

Fy tusan vad det svider nu alltså. Överdrivet mycket. Det känns inte bra alls. Kanske tappar all min hud. Vem vet? Jag vet alldeles snart, om cirka tio minuter.

To be continued...

Update:
Det har slutat att svida och klia. Puh. 

/A.

Åhus i bilder

Helgen i Åhus har bjudit på många soltimmar. Sitter med en näsa à la Rudolf just nu, men som mamma brukar säga; det ser så friskt ut med lite färg i ansiktet. Haha. Nåväl. Helgen får sammanfattas med några väl valda bilder. Håll till godo!


Sandra visar var skåpet ska stå.

Laddade inför match!

Hanna och Malin steker i solen.

Ännu mer steeeeek.

Röda Korsets tält fick ett antal besök under helgen. Det där med sand är farliga grejer...

En bild på en överdrivet snygg Malin får avsluta denna lilla bildserie från Åhus.

Vädret var underbart, brudarna spelade bra och sällskapet var mer än godkänt! 3 respektive 4 sovtimmar kommer kanske märkas under den 11 timmar långa arbetsdagen som väntar imorgon, men vad tusan - det är sommar, sol och härliga dagar som prioriteras. Lite trötthet har ingen dött av, så vitt jag vet!

/A.

Åhus

När ska halsontet försvinna? Och febern? Är i stort sett opåverkad av den, men den är ju där än dock. Feber och halsont betyder ingen träning. Inte ett träningspass på drygt två veckor. Det är första gången på flera år jag har ett sådant uppehåll. Det känns bedrövligt. Nu sommartid är det ju som allra bäst att springa dessutom, och så har två av de allra finaste veckorna gått. Två fina veckor utan ett steg i löparskorna. Åh, så frusterande!

Imorgon bär det av till Åhus. Beachsoccer-supporter är mitt mission för helgen. Hoppas innerligt att solen visar sig och att regnet håller sig borta. Trots en viss besvikelse över att inte få vara med och spela, ser jag fram emot helgen! Förra året var det hur kul som helst (bortsett de fem timmarna jag och Malin spenderade på akuten...) och allting talar för att det blir precis lika kul även detta år!



/A.

På sjön leker livet

Sommaren visade sig från sin bästa sida igår! Jag, Britta och Gb passade på att ta en tur på sjön. Heeelt underbart!









Åkte till en liten ö där vi fiskade, (kanske inte överdrivet mycket) grillade och chillade. Njöt av solen, vattnet och sällskapet!



På väg tillbaka. Här övan ser ni dagens träningspass. Britta trillade baklänges och hamnade på rygg. Jag skrattade så jag fick ont i magen. Har nog nästan lite träningsvärk idag om jag känner efter noga. ;)

/A.

Vandrarhem

Sitter och kollar på olika vandrarhem till vår lilla tripp. Det finns så mycket mysiga ställen i vårt avlånga land. Vad sägs om att bo i en kolarkoja, eller varför inte åka på bäversafari och övernatta i "vildmarken"? Okej, jag erkänner, det där sista känns lite väl extremt. Vem vill egentligen ens se en bäver? Åter till vandrarhemmen. Det ser väldigt mysigt ut på bilderna, lite pittoreskt sådär. Hur det är i verkligheten är kanske en annan sak. Men kolla in den här bilden till exempel, hur charmigt ser inte det här ut?
bild lånad från www.svenskaturistforeningen.se
/A.

Panta mera!



Love it!

/A.

Antarktis

Har avslutat det första av dagens två arbetspass på vandrarhemmet. Var väldigt roligt att jobba idag, många pratglada gäster som hade mycket att berätta.

En av gästerna berättade att hon tyckte det var så spännande att komma till oss mitt ute i skogen. Hon hade tydligen sett en räv en bit härifrån, och tyckte att bara det var en spännande upplevelse i sig. Hon berättade om sina olika resor, bland annat om den som gått till Antarktis. Allt man såg var glaciär, is och några pingviner. Det var då jag frågade om hon sett några isbjörnar, smart av mig, haha. Hur som helst. Hon påstod att hennes besök på Antarktis hade förändrat hela hennes sätt att se på saker, hennes sätt att se på världen. Den orörda naturen, tystnaden och stillheten.

Att höra andra människors berättelser är fantastiskt intressant. Vi kom fram till att alla platser, om det så handlar om Sverige, Asien eller Afrika, är värda besök. Och att det finns någonting att besöka och uppleva överallt. I varenda liten granskog, i varje stad. Allt handlar om att ha ett öppet sinne. Ja, det är faktiskt sant. Så djupa var vi. ;)

Vart vill jag komma med det här då, tro?


Jag vill uppleva! Har inget intresse av att åka till Australien eller Thailand i tre månader, men korta resor skulle jag inte tacka nej till. Jag, som inte är någon stadsmänniska ska till New York. Ett väldigt otippat val av resmål, men jag tror det kommer bli hur häftigt som helst! Dessutom vill jag fjällvandra i Sverige, springa i Portugal, åka skidor i Alperna...

Att se en del av södra Sverige från cykelsadeln känns som ett lite udda val av semester för en 20, respektive 24-åring. Udda är bra. Att inte följa normerna är att föredra. Om en månad bär det av! :)

/A.

Skratt och gråt, snälla rådjur - förlåt!

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta!

Var på väg hem från jobbet igårkväll, lite småstressad och skulle iväg och grilla. Vad händer? Vi kan ju köra en liten gissningstävling här för att höja underhållningsfaktorn?
  1. Jag spillde ketchup på min nya vita tröja.
  2. Jag har rådjursskit över hela min framruta på bilen.
Till er som gissade på alternativ nummer två säger jag grattis.

Ett rådjur kom från ingenstans och vräkte sig ut på vägen framför bilen. Hann säga/skrika "Neeej!" för att sedan ha ett rådjur på rutan. Fredagkvällen blev alltså precis som jag hade tänkt mig. Är nog tur att jag ska jobba en del på min semester i sommar. Två lyktor, en motorhuv och lite annat smått och gott är precis vad jag vill lägga pengar på. Och just det, har ett dött rådjur på mitt samvete nu med...

Men - och nu är det ett stort men! Humöret var kört i botten, tills jag fick en idé innan idag. En semesteridé som innehåller The Ark, cykling, Ida och så några vandrarhem på vägen. Planering ska ske inom kort. Great!

/A.

Kom igen nu kropppen!

De senaste dagarna har jag spenderat all min lediga tid i solen. Otroligt skönt men samtidigt uttråkande. Jag vill så gärna springa en skön kvällsrunda, cykla några mil, åka rullskidor och skrapa upp knäna... Listan kan göras lång. Listan på saker jag för tillfället inte kan göra.

Kroppen motarbetar mig lite just för tillfället. Foten är fortfarande blå, svullen och öm, men inte nog med det. Kroppen kände att en förkylning med tillhörande halsont och feber skulle sitta fint nu. Därför har jag inte tränat sedan förra onsdagen. Mer än en vecka utan så mycket som en promenad.

Bäst att se det från den ljusa sidan! Hellre allt på en gång, än sjuk när foten återhämtat sig tillräckligt för att träning ska bli aktuellt.

Är mitt inne i ett långt arbetspass på två olika jobb. Efter 11 dagar i rad ska det bli skönt att åka iväg nästa fredag. Då väntar Åhus Beachsoccer. Kul att man kan vara med och spela...

Usch, så bitter jag låter. Så bitter jag känner mig. Det kunde varit så otroligt mycket värre! Jag ska verkligen inte klaga egentligen! 

Nu får det bli ändring på det här. Från och med nu ska jag bannemig vara skadefri, frisk som en nötkärna och närmast äckligt positiv. Juli har mycket att bjuda på! Många träningstillfällen, många grillkvällar och en The Ark-konsert som antagligen inte kommer göra mig besviken. 

Det mest somriga som finns är nog Allsång på Skansen. Missade det i tisdags, men såg reprisen igår. Min fd. idol Måns skötte sig alldeles utmärkt tycker jag. Äntligen är Anders Lundin ersatt av någon som faktiskt kan sjunga!


Inte helt otippat är detta en bild lånad från internet. från nwt.se, närmare bestämt.

Nu blir det snart jobb. Hoppas på mycket trevlig folk i rörelse! Ha det härligt! :)

/A.
 


RSS 2.0