Prehab

Livet snurrar på och träningen likaså. Idag inleddes dagen med ett benpass tillsammans med Frida. Det är några veckor sedan sist, och redan nu börjar träningsvärken smyga sig på. Sprang sedan lugna 5 kilometer senare på eftermiddagen för att skaka ur benen lite innan träningsvärken är på plats.

En lite trött och svettig Frida efter avklarat morgonpass.

Just nu ligger jag i soffan och tittar på Helt sjukt som idag handlar om träningen när den går för långt. Jag känner mig inte orolig för egen del, men ett väldigt intressant program. Vad jag däremot är orolig och rädd för är diverse skador. Efter att ha haft problem med höften i ett halvår och med fotlederna i flera år börjar jag bli van. Under de allra sista meterna på dagens pass kände jag av knäet. Det är (peppar, peppar) en kroppsdel jag aldrig haft ont i, och är min allra största sträck att skada. Några meter med lite känningar i ett knä är givetvis ingenting man behöver vara nojig över, men jag inser mer och mer vikten av prehab. Så... Hit me! Har ni några bra prehab-övningar för specifikt löpare på lager?

Imorgon bär det av hemåt, på fredag åker vi nämligen iväg på träningsläger till Holland. Några roliga dagar väntar!

/A.

Kommentarer
Postat av: Ida

Men vad kul med en Hollandstripp! Hare gött! Ska också iväg på läger i helgen, men till Skövde... :)

2014-04-10 @ 14:33:05
URL: http://chilimedcarne.wordpress.com
Postat av: Lina

övningar som stärker runt knät, mest ben och säte, bygg upp styrkan i framsida/baksida. Enbensknäböj, utfallssteg, draken, stärk även upp bål och rygg så du hjälper kroppen att hålla dig uppe.

Kul med träningsläger! :)

2014-04-10 @ 19:34:31
URL: http://cyklingminpassion.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0