Den där hälsohetsen

Jag läser ganska många bloggar, främst av träningskaraktär. Inspireras, motiveras. Och hetsas emellanåt.
 
De bloggar som finns på min lista på bloglovin är mestadels lite mindre bloggar, där träningspassen beskrivs som positiva och där drivkraften är ren och skär träningsglädje. Jag sållar bland bloggarna ibland. Överger några och hittar nya favoriter. Raderar de som hetsar istället för att motivera på ett positivt sätt. 
 
Den rådande hälsohetsen är ingenting jag tänker skriva någon uppsats om, det är det så många som har gjort förut. Men, jag kan inte låta bli att fundera över hur jag själv påverkas av allt som skrivs.
 
Nuförtiden äter jag hyfsat hälsosamt, försöker att äta bra mat och lagar i stort sett allt från grunden. Undviker socker på veckodagarna och äter lite mer vad jag känner för på helgen. Att äta vad jag känner för är något som för mig är väldigt viktigt. Choklad, kakor, glass, eller helt enkelt vad jag är sugen på. Utan att frossa givetvis. I takt med att jag läser fler träningbloggar, kommer också den lilla ångesten smygande. Pretto-bloggarna som aldrig äter en kaka. Som aldrig äter en glass. Och som beskriver glass som det som skulle förstöra all träning. Det är helt och hållet upp till mig vad jag vill läsa, precis som det är helt upp till mig vad jag vill äta. Jag vill så långt bort från mat-ångest som möjligt. Vill inte låta mig påverkas. Jag vill äta mitt godis och njuta av det utan att behöva tänka på hur mycket träning som behövs för att förbränna chokladkakans 500 kalorier.
 
Slänger in lite tips här på slutet. Några av mina favoriter bland träningsbloggarna, utan inbördes ordning. Som förmedlar glädje till träningen. Svett, endorfiner och så lite kakor emellanåt.
 
http://cyklingminpassion.blogspot.se
http://karinoalexander.com
http://metrobloggen.se/vagenmottjejklassikern
http://mirandakvist.se
http://trendotraning.se
http://menmia.se
 
/A.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lina

Tack för tipsen och vad kul att jag finns med på listan! :) Så glad jag blir!!!

2013-02-10 @ 14:36:31
URL: http://cyklingminpassion.blogspot.com
Postat av: Karin

Åh, nu blev jag alldeles röd om kinderna!! Men tack, vad glad jag (eller vi, men alex bloggar ju aldrig längre hehe) blir! Det känns skönt att du fått den uppfattningen för det här med mathets och hälsohets är så långt ifrån oss man kan komma, även om vi försöker vara hälosamma och vi tränar mycket. Jag håller helt med dig om att jag får ont i magen av att läsa vissa bloggar, för tillfället är det väldigt få av "storbloggarna" som ligger i min feed i bloglovin....Några såklart, men jag har gjort en rejäl rensning. Jag tycker det är roligare och mer inspirerande att läsa bloggar som jag kan relatera till och känna igen mig i, och med rådande "hälsohets" (får man säga så utan att bli halshuggen? Det gäller ju givetvis INTE alla) så blir de allt färre...men du är lätt en av dem som sitter stadigt :)

2013-02-10 @ 16:54:12
URL: http://karinoalexander.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0